Lex Bergers met Jean-Marc van Tol waarvan in het boek een unieke strip van Fokke en Sukke is geplaatst
Lex Bergers met Jean-Marc van Tol waarvan in het boek een unieke strip van Fokke en Sukke is geplaatst Claudia de Mos

Boek Soester Natuurbad gelanceerd

16 november 2018 om 23:46 lokaal Deel je nieuws

SOEST - De auteurs Lex Bergers en Peter Beijer hebben hun handen letterlijk vol. Liefhebbers van het boek: "Het Soester Natuurbad. Toen wij jong waren...!" staan in de rij voor een handtekening. Veel voorintekenaars halen hun boek op.

's Avonds is de bovenverdieping van Boekhandel Van de Ven tot de laatste plaats bezet als de beide schrijvers een presentatie geven over de totstandkoming van het boek en over de geschiedenis van het Soester Natuurbad. Onder de aanwezigen de bekende striptekenaar Jean-Marc van Tol die speciaal voor het boek een unieke strip van Fokke en Sukke heeft gemaakt. Van Tol heeft het voorwoord geschreven.

Speciale gasten zijn de actievoerders van het eerste uur Jos Tak en Harry Witte. Zij krijgen de eerste boeken aangeboden. Harry Witte memoreert in zijn woordje een collega-actievoerder die alle eer meer had verdiend. ,,Gerard 'Mack' van den Deijssel had hier eigenlijk moeten staan. Hij was in 1986 al de man die tegen de verkoopplannen in actie kwam." 

Jos Tak heeft voor de aanwezigen een aardig presentje. Zij deelt vele ansichtkaarten en actieposters uit. ,,Ik heb al die spullen jarenlang bewaard. De presentatie van dit boek is een mooi moment om dit materiaal weg te geven."

Het boek is in een beperkte oplage gemaakt. Bergers en Beijer laten weten dat een tweede druk overwogen wordt. Plannen zijn er om een soortgelijk boek over ziekenhuis Zonnegloren te maken. 

Een duik in een mooi Soester verleden
Peter Beijer, Harry Witte, Jos Tak en Lex Bergers met de eerste boeken
advertentie
advertentie