Afbeelding
Eempers

Parkeren parallelweg aangepakt

15 november 2018 om 15:21 lokaal

SOESTERBERG Voor de hele de gemeente met uitzondering van de bedrijventerreinen De Grachten, Soestdijk en Soesterberg-Noord geldt een regeling voor het parkeren van grote voertuigen. In verband met een onveilige verkeerssituatie op de parallelweg Amersfoortsestraat en de geplande transformatie van een deel van het bedrijventerrein Soesterberg-Noord tot een woonwijk moet de regeling worden aangepast.

Jan van Steendelaar

Concreet betekent dit dat het verbod ook moet gelden op de parallelweg Amersfoortsestraat, Veldmaarschalk Montgomeryweg, Postweg en (deels) Batenburgweg. Hierdoor moet een einde komen aan het parkeren van grote voertuigen op de parallelweg. Het heeft betrekking op een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan zes meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter. Deze mogen na het ingaan van het besluit niet langer geparkeerd worden op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente en bovendien buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.

Het verbod is niet van toepassing op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08:00 tot 18:00 uur en ook niet op campers, kampeerauto's, caravans en kampeerwagens, voor zover deze niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg worden geplaatst of gehouden.

De parkeerstrook langs de parallelweg Amersfoortsestraat is te smal voor grote voertuigen. Gebleken is dat deze voertuigen geregeld op een deel van de fietssuggestiestrook staan geparkeerd. Dit kan leiden tot onveilige verkeerssituaties.

Omdat het gebied tussen de Veldmaarschalk Montgomeryweg, Postweg en (deels) Batenburgweg de komende jaren transformeert tot woonwijk is het langdurig) stallen van grote voertuigen voor de uitstraling van deze wijk niet gewenst.

De chauffeurs die momenteel parkeren in het gebied waarop het gewijzigde besluit van toepassing is worden van de nieuwe parkeerregels op de hoogte gesteld. Politie en buitengewoon opsporingsambtenaren zullen toezien op de handhaving van de parkeerregels. De eerste drie maanden wordt intensief toezicht gehouden, waarbij alleen nog waarschuwingen worden gegeven.

advertentie
advertentie