Afbeelding
Kapsalon Haarland

Klant koning bij Kapsalon Haarland

21 november 2018 om 17:31 Nieuws

SOEST De locatie zou je in eerste instantie niet verwachten. Een kapper midden in het Soester industriegebied. Toch veel te onrustig en te druk voor een relaxmoment, wat een kappersbezoek toch moet zijn? Maar bij binnenkomst valt dat vooroordeel direct weg. Bij Haarland komt de ontspanning en de rust je tegemoet wanneer je de salon aan de Koningsweg 2-00 binnenstapt.

Peter Beijer

Elke stoel heeft volop ruimte, je luistert niet ongewild mee met het gesprek van je buurman of buurvrouw. Een moment voor jezelf is dus ook echt voor jezelf. Bij Haarland laat je niet alleen je haar knippen en in model brengen maar kom je ook voor ontspanning. Een achtergrondmuziekje is niet overheersend maar klinkt ergens in de verte.

TIEN JAAR Eigenaar Ans Haarland: ,,Rust is een belangrijk kenmerk dat ik tien jaar geleden, toen ik met mijn salon hier begon, als kernwaarde wilde zien. Dat realiseren wij bijvoorbeeld door onze klant door één kapster te laten helpen. Bij binnenkomst wordt je jas aangenomen door de kapster die ook je haar wast en in model knipt en die na afloop met je afrekent. Bovendien nemen wij de tijd voor elke klant. We bespreken dus eerst vooraf wat de klant wil en we gaan niet uit van voorgaande bezoeken. Ook al komt de klant hier al tien jaar, we doen niks uit routine."

LUISTEREN In 2008 startte Ans Haarland de kapsalon aan de Koningsweg. Het bescheiden team van twee parttimers en één fulltimer is in het afgelopen decennium gegroeid tot zes professionele kapsters. Naast Ans staan Sascha, Daniëlle, Jolissa, Julia en Jennifer garant voor een prima behandeling. Ans: ,,Iedere medewerkster beheerst tot in detail alle finesses. Onze stylisten luisteren naar de wens van de klant en adviseren desgewenst over haarkleuren, balayage, highlights en/of lowlights. Bij een kleurbehandeling zijn wij duidelijk over de kosten, maar ook over de vervolgprocedures. Na een kleurbehandeling volgt er namelijk een periodieke uitgroeibehandeling. Uiteraard is die behandeling een stuk voordeliger. Dat leggen wij vooraf duidelijk uit."

INTERACTIE Ondanks de rustige sfeer in de kapsalon Haarland is er natuurlijk alle gelegenheid tot interactie met de medewerkers. De kapsters houden een praatje met hun cliënten. Maar ook dat is niet een vanzelfsprekende definitie vertelt Ans. ,,Sommige mensen hebben geen behoefte aan een gesprek. Anderen vertellen mooie verhalen over hun vakantie, hun werk of gezin. Allemaal prima. De klant is koning."

BESTE KAPSALON Dat de aanpak, het assortiment en de vakkundige dienstverlening van Haarland gewaardeerd wordt, blijkt uit het feit dat deze Soester kapsalon tot twee keer is uitgeroepen tot de beste kapsalon van de provincie Utrecht. ,,Wij zijn de laatste keer beoordeeld met een 8,9. Dat maakt ons zeer trots. Die beoordeling komt niet alleen van de klanten, maar ook van een 'mystery guest' die ons op meerdere aspecten beoordeelt."

MAATWERK Kapsalon Haarland werkt met producten van verschillende merken. ,,Wij werken met een Italiaans en een Duits merk. Het Italiaanse merk is wat knallender en extraverter dan het wat ingetogener en rustige Duitse merk. Nou, dat komt goed uit, want sommige mensen willen wat uitbundiger zijn dan een ander. Bij iedereen past een andere behandeling. Het kappersvak is persoonlijk maatwerk. Dat maakt dit vak zo boeiend en leuk. Op naar de volgende tien jaar."

a Kapsalon Haarland
Koningsweg 2-00
telefoon: 035-6030060
www.haarland.nl

advertentie
advertentie