Afbeelding
De Narre Knollen/Martin Loos

Jubileum met Prinses Miranda I

14 november 2018 om 16:01 lokaal

SOEST Prinses Miranda I zwaait de komende twaalf maanden de scepter bij De Narre Knollen. Miranda Kuijer, zoals ze in het dagelijkse leven heet, mag dat doen tijdens het jubileumjaar van de carnavalsvereniging.

De oudste carnavalsclub van Soest bestaat 44 jaar, beter gezegd: vier keer vier jaar. Waar andere verenigingen stil staan bij een lustrum, spreken carnavalliefhebbers van een jubileum als het aantal jaren door elf (het 'magische getal') deelbaar is.

De Narre Knollen werd opgericht op 11-11-1974. Op 9 november 2018 hield de club het Prinsenbal in het gebouw van PV Soest. Daar kwam loco-burgemeester Aukje Treep op bezoek om de nieuwe hoogheid te installeren.

Prinses Miranda I wordt bijgestaan door de adjudanten Patrick (van der Pas) en Robert (Doppenberg). Ook dansmarieke Romy maakt deel uit van de jubileum hofhouding.

Gebruikelijk is dat de pins(ess)en van De Narre Knollen een motto hebben. Van prinses Miranda I is dat: 'Een Geknipt Carnaval'. Dat heeft alles te maken met haar werk als kapster. Als goede doel koos ze voor de Dierenambulance Eemland.

advertentie
advertentie