Inske den Dulk met de zojuist ontvangen koninklijke onderscheiding met links haar echtgenoot Marius den Dulk. In het midden Floortje Dessing, die meeging naar een van de eerste bushcamps.
Inske den Dulk met de zojuist ontvangen koninklijke onderscheiding met links haar echtgenoot Marius den Dulk. In het midden Floortje Dessing, die meeging naar een van de eerste bushcamps. Gerry Bouma

Lintje voor Inske den Dulk!

12 november 2018 om 22:04 lokaal Deel je nieuws

Inske den Dulk, (69) lange tijd inwoonster van Soest is afgelopen zaterdag geridderd door de loco burgemeester van de Haarlemmermeer de heer Tom Horn. Dit gebeurde tijdens het 20 jarig bestaan van de stichting Wings of Support. Wings of support is opgericht door haar echtgenoot, die gezagvoerder was  bij KLM. Inske was er bij toen de stichting werd opgericht. De stichting die zich voornamelijk bezighoudt met het verbeteren van de positie van kinderen in ontwikkelingslanden, op het gebied van huisvesting, educatie en gezondheidszorg, heeft veel te danken aan mw. den Dulk. Zo ontwierp zij het eerste logo, schreef artikelen voor het kwartaal blad, wierf sponsoren en initieerde projekten in Kenia en in Curacao.

De laatste 17 jaar is Inske den Dulk, binnen de stichting, druk met het mede organiseren van de jaarlijkse ‘bushcamps’  (kindervakantiekampen) in Kenia. 140 kinderen uit de kindertehuizen die Wings of Support ondersteunt in Kenia gaan in groepen van 35 kinderen, 4 dagen op kampeervakantie in eigen land. Zien ze ook eens een giraffe of zebra! 

Inske verzorgt de aan- en afvoer van vrijwilligers naar Nairobi en terug naar Amsterdam. Zij heeft contact met lokale leveranciers, regelt de logistiek, maakt de indeling voor de bezetting van de kampen vwb. vrijwilligers en kinderen. Na ieder bushcamp wordt haar zolder de plek waar alle kampeerspullen worden bewaard tot het volgende jaar.

In de tijd dat Inske nog in Soest woonde deed zij vrijwilligerswerk voor Terre des Hommes en AROS de voorloper van Radio Soest.

Voor al dit vrijwilligerswerk in verleden en heden, heeft het zijne Majesteit de Koning behaagd,Inske te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

 

 

advertentie
advertentie