Afbeelding
Gemeente Soest

Groep 8 Basisschool de Bron doet mee aan Beperkt & Sterk

12 november 2018 om 11:04 lokaal

SOEST Hoe is het om in een rolstoel te zitten en hoe is het om blind te zijn? Kinderen uit groep 8 van basisschool de Bron spraken erover in het kader van het project Beperkt & Sterk! tijdens de Week van Soest.

De leerlingen kregen in de klas eerst het verhaal van initiatiefnemers Marijke Roest en Joleen Hakker te horen en mochten vragen stellen. Roest is een onderbeen kwijtgeraakt na een motorongeluk. Ze is nu beweegmakelaar Aangepast Sporten en heeft in 2004 als zitvolleybalster deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Athene. 

SPELEN Hakker werd op 12-jarige leeftijd blind na een mislukte oogoperatie. Ze deed mee aan drie Paralympische Spelen. Bij het sportevenement kwam ze telkens bij een ander onderdeel in actie: roeien, wielrennen en triatlon. Haar laatste Spelen waren die van 2016 in Brazilië.

PROTHESES Na het verhaal van de twee Soesters, ging de groep de zaal in om te ervaren hoe het is om blind te zijn en hoe het is om in een rolstoel te rijden. Ook had Roest verschillende beenprotheses meegenomen. "Dat was voor de kinderen in eerste instantie best een beetje eng", aldus de organisatie. Wethouder Harrie Dijkhuizen was ook aanwezig en reed een stukje in de rolstoel.

DROMEN NASTREVEN Een belangrijke les die Roest en Hakker aan de kinderen wilden meegeven, is dat gehandicapten nog steeds veel kunnen en niet zielig zijn. "Ook als je helemaal gezond bent: blijf je dromen nastreven, want je kunt altijd meer dan jezelf denkt", vertelt Roest.

advertentie
advertentie