Team De Duinkikkers laat trots de gewonnen beker zien!
Team De Duinkikkers laat trots de gewonnen beker zien! De Duinkikkers - Saskia op den Velde

Gehavend miniorenteam De Duinkikkers naar verrassende derde plaats!!

11 november 2018 om 20:42 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag werd in Amersfoort de Regionale Minioren Club Meet op het programma. De teamwedstrijd voor minioren waarop de ploeg van De Duinkikkers de afgelopen jaren zo uitstekend gepresteerd heeft. Voor deze editie waren de verwachtingen niet hoog, aangezien vooraf al bekend was dat Luuk Roskam, Jochem Roskam en Roos de Jong verstek moesten laten gaan. Toen op de wedstrijddag bekend werd dat Koen van Leeuwenkamp en Noortje op den Velde ook nog ziek waren, moesten er consessies gedaan worden.

De trainingsstaf (Lianne van Veen, Lonneke van Veen en Sven van Zanten) besloot de estafettes te schrappen en daarop het verlies te nemen, maar vol in te zetten op de individuele nummers. Het bleek een uitstekende beslissing van het coachtrio, want liefst 24 van de 31 starts werden in een flinke tijdsverbetering omgezet. Daarnaast waren er overtuigene afstandszeges voor Lucas Bemer (100 meter vrije slag) en Emma Schalken (50 meter vlinderslag).

Het tweetal verbeterde zichzelf op alle drie de afstanden, wat ook Lutein Edelbroek, Gerbert Mollenhorst en Jade Voet wisten te bewerkstelligen. Het leverde de Soester equipe veel tijdwinst op, waardoor het gat met de verloren tijd op de estafettes gedicht kon worden. Toen bekend werd dat Zwemlust den Hommel vierde was, ging er gejuich op in team De Duinkikkers. De ploeg was weer op het podium geëindigd, achter winnaar ZPC Amersfoort en runner-up VZC Veenendaal.  

advertentie
advertentie