Wethouder Kundic, Jay van Schoonhorst en Rob Kleinegris van VAnG met de slogan
Wethouder Kundic, Jay van Schoonhorst en Rob Kleinegris van VAnG met de slogan Peter Beijer

Slogan Jay van Schoonhorst op RMN-vuilniswagens

9 november 2018 om 21:14 lokaal Deel je nieuws

SOEST - De VAnG-milieuprijs is een initiatief van de Stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof) om scholieren bewust te maken van het belang van afvalscheiding. Twintig basisscholen in vijf verschillende gemeenten deden mee. Donderdag werd de winnende slogan, gemaakt door Jay van Schoonhorst, op een vuilniswagen van RMN onthuld.

Milieuwethouder Kundic, prijswinnares Jay van Schoonhorst en haar moeder Yolanda, directeur Wendela Kruijt van De Insingerschool en Rob Kleinegris en Jan Bredewold van Stichting VAnG hebben zich verzameld op het schoolplein van De Insingerschool. Een haag van leerlingen staat voor een vuilniswagen van RMN. Vandaag wordt de winnende poster van Jay van Schoonhorst onthuld. 

De wethouder stelt aan de scholieren de vraag of er thuis goed afval gescheiden wordt. Iedereen steekt zijn vinger op. De bewindsvrouw vertelt, voordat zij samen met Jay van Schoonhorst (inmiddels oud-leerling van de Insingerschool) dat de term vuilniswagen de lading niet meer dekt. ,,Eigenlijk kunnen we beter spreken over grondstoffenwagen."

Rob Kleinegris knikt instemmend en vertelt aan de leerlingen dat het van belang is om afval goed te scheiden. ,,Zo gaat er minder afval de verbrandingsoven in." 

De kleurig getekende slogan van Jay: 'Alles in de goede bak', laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Met applaus en bloemen wordt Jay gehuldigd op het moment dat het doek van de poster wordt getrokken. De slogan van Jay zal op alle RMN-grondstoffenwagens in de regio Utrecht te zien zijn. 

 

 

Een haag van leerlingen is getuige
De slogan is te zien op alle RMN-grondstoffenwagens in de regio Utrecht
advertentie
advertentie