Kamerkoor VrouwVocaal
Kamerkoor VrouwVocaal Martje de Voogd

Concert door kamerkoor VrouwVocaal

30 oktober 2018 om 11:53 lokaal Deel je nieuws

Kamerkoor VrouwVocaal o.l.v. Wolfgang Lange geeft op donderdag 8 november 2018 om 20.00 uur haar eerste concert in ’t Witte Kerkje, Kampstraat 8, Baarn.

VrouwVocaal is een nieuw professioneel kamerkoor, bestaande uit 13 zangeressen en staat onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. Het koor heeft de intentie toegankelijk repertoire uit voornamelijk de 20e en 21e eeuw uit te voeren en in elk nieuw programma een première te geven van een compositie van een vrouwelijke componist, bij voorkeur als opdracht voor VrouwVocaal geschreven.

Het eerste concert van VrouwVocaal draagt de titel NOVUM (Latijn voor “nieuw”): een nieuw koor, een wereldpremière en verrassend en origineel repertoire. Meditatieve samenklanken van Ko Matsushita, worden afgewisseld met een combinatie van pittige ritmes en weldadige sonoriteit van de Missa Brevis van Miskinis Ook is de wereldpremière te horen van Jessie Ehlhart: Lijn, Vrede, geïnspireerd op het idioom van Hildegard von Bingen (1098-1179). Een bijzonderheid is dat Ehlhart zelf ook meezingt.

De toegang is gratis, wel wordt een gulle gift zeer gewaardeerd als bijdage om onze onkosten te kunnen dekken.

Kamerkoor VrouwVocaal in 't Witte kerkje, Kampstraat 8, Baarn op donderdag 8 november, 20.00 uur.

advertentie
advertentie