Brons voor Angela Whitney op NJK lange afstand
Brons voor Angela Whitney op NJK lange afstand De Duinkikkers

Angela Whitney zwemt naar brons op NJK lange afstanden!

29 oktober 2018 om 00:34 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag heeft Angela Whitney verrassend brons gepakt op de NJK lange afstanden (zie foto). In het Sloterparkbad in Amsterdam leek de jonge zwemster van De Duinkikkers lang op weg naar de vierde plaats, maar op het moment dat de prijzen verdeeld werden mocht ze toch plaatsnemen op het laagste schavot van het podium. Een uitstekend opgebouwde 800 meter vrije slag, waarmee ze ook een nieuw clubrecord op haar naam schreef, was daar de oorzaak van.

Het was niet het enige succes van Whitney in het afgelopen weekend. Een dag later zwom ze namelijk alweer een volgende limiettijd, waarmee ze opnieuw deelname aan het NJJK afdwong. In december mag ze nu al voor zeven afstanden op het startblok klimmen tijdens deze nationale titelstrijd. 

Ook voor Tess Bemer en Femke Doorenbos was het een mooi weekend. Doorenbos zwom tijdens de limietwedstrijd in Amerena haar eigen clubrecord op de 400 meter vrije slag aan flarden, tevens goed genoeg voor haar vierde limiet voor de NJJK. Bemer zwom haar tweede limiet; op de 100 meter vrije slag zwom ze sneller dan ooit te voren. Die limiet geeft tevens het recht om te starten op de 200 meter vrije slag, waardoor het trio nu 14 starttickets op zak heeft.

Voor Bemer was het een dag eerder ook al raak. Tijdens de Soester Kikkersprint, waar 177 zwemmers van 16 verenigingen aan deelnamen, zwom Bemer al een clubrecord op de 100 meter wisselslag. Daarnaast werden er in eigen huis niet minder dan 55 persoonlijke records op de klokken gezet, waarbij Eva Ophorst en Youri Voet met ieder vier tijdsverbeteringen de uitblinkers waren.

advertentie
advertentie