Afbeelding
Kees Jan van Mameren

Vertrouwde zorg in een nieuw jasje

31 oktober 2018 om 17:31 Nieuws

SOEST Zorg op maat Soest is de nieuwe naam voor de inmiddels welbekende multidisciplinaire aanpak van Praktijk Hoog Soestdijk. Zorg op maat is meer dan zorgverleners die samenwerken, het staat voor intensief overleg en verregaande afstemming bij de behandeling van gezondheidsklachten.

De praktijk wordt gevormd door Cecile den Herder, Hermien de Haan, Kirsten van den Brink, Sytske Scholze en Jos van den Brakel.

,,Met de inzet van fysiotherapie, haptotherapie, acupunctuur, craniosacraaltherapie en voedingsadvies zien we vaak een substantiële verbetering bij de meest uiteenlopende klachten. We zijn ook heel blij met de betrokkenheid van een externe psychotherapeut-supervisor. Zij denkt met ons mee bij de cliëntbesprekingen en stelt ons in staat uit te filteren wie eventueel begeleiding nodig heeft op psychisch vlak zodat we mensen indien nodig kunnen doorsturen", aldus de vier professionals.

LANG TRAJECT Onterecht gaan volgens hen veel mensen gebukt onder chronische klachten als gevolg van de boodschap: leer er maar mee leven. Schouder-, nek en rugklachten, chronische vermoeidheid, reumatische klachten, hoofdpijn, overgewicht, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, hormonale klachten. Het is een lange rij van gezondheidsklachten die de vier in hun praktijk zien. ,,Veel van onze cliënten hebben al een lang traject van zoeken, uitproberen en zelf dokteren achter de rug. De frustratie is vaak groot", aldus een van hen.

ACHTERHALEN ,,Behalve professionele hulp bieden we écht een luisterend oor en nemen we ruim de tijd voor elke cliënt. We willen weten wie de mens is achter de gezondheidsklachten. We spannen ons in om te achterhalen welke problemen er wellicht (op de achtergrond) meespelen."

,,Is er sprake van een trauma, een groot verlies, problemen op werk of thuis? Geestelijke én lichamelijke klachten zijn met elkaar vervlochten en verdienen dus beide onze aandacht."

STIMULANS ,,De afgelopen jaren hebben we ervaring opgedaan met een met een groot aantal cliënten. Het is fijn om te zien hoe mensen opknappen, weer vertrouwen krijgen in hun lichaam en genoeg energie om werk weer aan te kunnen of op een andere manier een zinvol bestaan op te bouwen. Voor ons is het een stimulans om door te gaan met dit concept. De meerwaarde van onze aanpak heeft zich bewezen en als team zijn we hechter en professioneler geworden. Het is tijd om verder te groeien; meer mensen te bereiken en meer klachten te behandelen.

Den Herder, De Haan, Scholze en Van den Brakel kondigen aan dat Soest nog veelover en van hun zal gaan horen. Op 1 november houden ze een gratis themamiddag 'Kopzorgen'. Het gaat dan over verschillende soorten hoofdpijn en de mogelijke remedies. ,,Mensen kunnen dan vrijblijvend kennismaken met onze aanpak en met alle disciplines."

INFORMATIE Zorg op Maat heeft een nieuwe website laten ontwerpen, waarop alle disciplines van de praktijk aan bod komen en belangstellenden (praktische) informatie kunnen vinden. ,,Daar zien de mensen al lhoe onze multidisciplinaire aanpak werkt. Ook staat natuurlijk alle informatie over de themamiddag Kopzorgen op onze website. Later dit najaar voegen we op de website ook informatie toe over ons nieuwe preventieve aanbod: Hoe sta ik ervoor?" Het adres van de website is www.zorgopmaatsoest.nl

Op de foto het multidisciplinair team van Zorg op maat Soest met v.l.n.r. Cecile den Herder, Hermien de Haan, Kirsten van den Brink, Sytske Scholze, Jos van den Brakel.

advertentie
advertentie