De Paardenkamp verwelkomt zaterdag weer nieuwe gasten, dit keer tien paarden en pony's.
De Paardenkamp verwelkomt zaterdag weer nieuwe gasten, dit keer tien paarden en pony's. Anouschka Canters

Paarden, pijlen en Paddock

24 oktober 2018 om 13:31 lokaal

SOEST De poorten van Stichting De Paardenkamp staan op zaterdag 27 oktober van 12.00 tot 16.00 uur wagenwijd open voor iedereen die kennis wil maken met de nieuwe bewoners. Tien paarden en pony's zullen deze dag voorgesteld worden aan het publiek, elke viervoeter met zijn of haar eigen verhaal.

Ros bijvoorbeeld, een Shire die geboren werd in Het Land van Ooit en op allerlei evenementen te zien was. En de 26-jarige Kira, die op hoog niveau in de dressuursport reed. Om 14.00 uur staan Ros, Kira en de anderen klaar in de ring.

DEMONSTRATIE Verder staat er zaterdag een spectaculaire demonstratie op het gevarieerde programma. De pas 14 jaar oude Siem Budding is full time boogschieter te paard en mocht afgelopen zomer al meedoen aan de wereldkampioenschappen van deze tak van sport in Hongarije. Siem neemt zijn pijl en boog mee en laat op 27 oktober op De Paardenkamp zien wat het boogschieten te paard inhoudt. Het belooft een mooie show te worden, aldus de leiding van het rusthuis voor paarden aan de Birkstraat.

PARADIJS ,,Daarnaast laten we graag zien hoe het Paddock Paradise, een groot paradijs voor onze paarden, geworden is", zegt een woordvoerster. Met huifkarren wordt er vanaf Boerderij Vosseveld naar de Paddock Paradise gereden, zodat het publiek met eigen ogen kan zien hoe het met de paarden gaat die daar hun onderkomen hebben.
KRAAMPJES Op het erf van Boerderij Vosseveld kunnen paarden- en dierenliefhebber hun hart ophalen bij een van de vele kraampjes met leuke cadeauartikelen, sieraden en knuffels. Op de rommelmarkt, die al sinds jaar en dag vast onderdeel is van de open dag op De Paardenkamp, zijn allerhande spullen te vinden. Ook de kraam met producten van paardenmelk is aanwezig. Kinderen kunnen knutselen of ponyrijden op één van de pony's van Manege Zwanenburg.

HOEFSMID Meer leren over het werk van Stichting De Paardenkamp kan natuurlijk ook: hoefsmid Gijsbert is van de partij en de medewerkers van De Paardenkamp geven op verschillende tijdstippen interessante rondleidingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

SCHOUWSPEL Rond half vier mogen de paarden van het weiland terug naar hun stal. Het ene doet dat stapvoets, het andere heeft wat meer haast. ,,Het is altijd een mooi schouwspel om te bekijken. De bezoekers van onze open dag kunnen dan een kijkje komen nemen zegt de woordvoerster van de stichting uitnodigend.

BIRKSTRAAT 96 De Open Dag van De Paardenkamp op zaterdag 27 oktober speelt zich af tussen 12.00 en 16.00 uur en is gratis toegankelijk. De activiteiten vinden, zoals gebruikelijk, plaats op Boerderij Vosseveld aan de Birkstraat 96. Er is voldoende parkeergelegenheid op de parkeerweide naast het Avia tankstation, zo'n driehonderd meter verderop in de richting van Amersfoort.

INFORMATIE Meer informatie over De Paardenkamp, de diverse locaties aan de Birkstraat en de activiteiten van de stichting is te vinden op www.paardenkamp.nl.

advertentie
advertentie