Nieuw bakatelier in Soest

4 oktober 2018 om 11:17 Nieuws

SOEST Soest is een atelier rijker. Een echte bakstudio waar ambacht, creativiteit en smaken bijeenkomen in een originele taart of een spannende kooktechniek. Want een taart op maat, dat is waar eigenaresse Monique Verhoef goed in is. En haar talent draagt ze graag over op de jeugd en volwassenen.

De leegstand van panden in Soest zorgde ervoor dat ze haar bakatelier O'Cakes van huis naar de Soesterbergsestraat 13b kon verhuizen. Een mooie grote ruimte waar ze meer kinderen vanaf 6 jaar kan inspireren. ,,Ik werk met vergeten groenten, producten uit het seizoen en bloem van de lokale molen in Soest. Educatie over producten is zo belangrijk. Kinderen moeten weten waar hun eten vandaan komt."

Als Master in Sugarcraft weet Monique bakken ook nog eens tot decoratieve kunst te verheffen. Kinderen en jongeren leren in de bakworkshop hoe je een pâte brissée maakt, maar ook hoe je een recept gezonder, vegan proof of vrij van allergenen kunt maken. Voor kinderen die meer interesse hebben in koken zijn er `Junior Chef Kookklassen', waar je veilig leert snijden, hygiënisch gaat werken en bekend raakt met technieken als larderen, en papillotte en au bain-marie. ,,De kinderen vinden het fantastisch om de ouders te verrassen met een culinair hoogstandje wat ze samen kunnen proeven. Het is erg leuk om deze masterchefs-in-de-dop enthousiast te maken voor geuren en smaken. Ze leren lezen, samenwerken, plannen en door koken en bakken groeit hun zelfvertrouwen. En ze gaan naar huis met iets dat is gelukt."

advertentie
advertentie