Afbeelding
Janus Visser/BDU

Vaccinatiegraad in Soest onder landelijk gemiddelde

28 september 2018 om 16:16 lokaal

SOEST Met een vaccinatiegraad van 88,2 procent zit Soest twee procent onder het landelijk gemiddelde. Het gaat dan om tweejarigen. De cijfers zijn gepubliceerd door de Volkskrant.

De cijfers verontrusten de lokale CDA-politici. Fractievoorzitter Peter Lucas beseft dat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligt, maar nu lopen kinderen gevaar. Hoe minder inentingen, des te groter de kans op mazelen. ,,Ook kinderen die gevaccineerd zijn, lopen het risico besmet te raken met mazelen", stelt Lucas in zijn brief.

POSITIEF BEÏNVLOEDEN Hij is benieuwd of de burgemeester en wethouders iets willen ondernemen om de ouders van ongevaccineerde kinderen ertoe te bewegen alsnog met hun kind naar de dokter te stappen. ,,Misschien ziet het college iets in een betere informatievoorziening? Of kan het zijn bevoegdheden aanwenden om de ouders positief te beïnvloeden. Anders zou er wellicht een strategie kunnen worden ontwikkeld."

VERHOGEN Het CDA wil graag dat het college antwoord geeft en iets gaat ondernemen om de vaccinatiegraad te verhogen. ,,Kinderen die gevaccineerd zijn lopen overigens óók gevaar besmet te worden met ziektes als de mazelen."

advertentie
advertentie