Huurdersorganisatie de V.H.O.S. raadpleegt huurders over verduurzaming Portaal

25 september 2018 om 11:58 lokaal Deel je nieuws

 

Persbericht

20 september 2018

Huurdersorganisatie V.H.O.S. raadpleegt huurders over verduurzaming Portaal

Woensdagavond kwam een groep huurders uit Soest en Soesterberg bijeen om wensen uit te spreken over het verduurzamen van woningen van Portaal. 

V.H.O.S. nodigde deze groep huurders uit om tot legitieme adviezen over duurzaamheidsvraagstukken te komen, die zij als advies aan Portaal voorleggen. 

Als huurdersorganisatie heeft V.H.O.S. vanuit de Woningwet de plicht om huurders te raadplegen wanneer zij advies uitbrengt over beleidsbesluiten van de verhuurder. Pas wanneer huurders participeren in de besluitvorming is sprake van een legitiem advies aan Portaal.

V.H.O.S. pakte het thema duurzame woningen bij de kop om voor de eerste keer wensen te inventariseren bij de huurders. Portaal staat voor een enorme opgave om voor 2050 haar woningvoorraad te ontwikkelen tot een CO2-neutrale woningvoorraad. Een opgave waar alle huurders mee te maken krijgen. 

Tijdens de huurdersraadpleging dacht een groep van bijna 30 huurders mee over kansen die deze verduurzaming met zich mee brengt. Ook spraken zij wensen uit over de manier waarop Portaal haar huurders hierover het beste kan informeren en betrekken bij de plannen. 

De aanwezige huurders lieten bijvoorbeeld weten dat het gedurende het proces van woningverduurzaming, een zaak is van goed en nauw samenwerken met het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert. Betrouwbare informatie over de planning en duidelijk zijn over de mate waarin overlast ervaren wordt tijdens de uitvoering van werkzaamheden, voorzien de huurders als de meest belangrijke punten. Huurdersorganisatie V.H.O.S. heeft samen met andere huurdersorganisaties van Portaal onlangs aangedrongen bij de verhuurder om beeldmateriaal te ontwikkelen en te publiceren, waardoor huurders een indruk krijgen wat hen te wachten staat tijdens het verduurzamen van de woning. Een filmpje hierover is in ontwikkeling. 

V.H.O.S. organiseert op donderdag 13 december om 17.30 uur een tweede huurdersraadpleging waarin concreet op vraagstukken over woningverduurzaming ingegaan wordt door deskundigen van Portaal. Belangstellenden hiervoor kunnen zich aanmelden via  aanmelding@denieuwewind.nl 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met dhr. L. De Bruin, voorzitter huurdersorganisatie V.H.O.S. via telefoonnummer 06 55334205

Neemt u gerust een kijkje op onze website www. http://www.hbv-vhos.nl

advertentie
advertentie