Het goede leven in Soest-Zuid. Winkeliers slaan op 16 september de handen weer ineen met La Dolce Vita.
Het goede leven in Soest-Zuid. Winkeliers slaan op 16 september de handen weer ineen met La Dolce Vita. Sabrosa Soest

La Dolce Vita bij winkels in Zuid

12 september 2018 om 17:31 Nieuws

SOEST - La Dolce Vita is de Italiaanse vertaling voor Het Goede Leven: lekker eten, mooie dingen, fijne muziek en omringd worden door vrienden en bekenden. Op zondag 16 september wordt Het Goede Leven gevierd tijdens La Dolce Vita in Soest-Zuid, een Foodfestival met braderie. De winkels gaan open, de Soesterbergsestraat is gereserveerd voor festivalbezoekers en er zijn diverse verrassende activiteiten voor jong en oud.

Peter Beijer

De term La Dolce Vita zal ouderen herinneren aan de Italiaans-Franse dramafilm uit 1960 onder regie van Federico Fellini. De film werd destijds in Nederland vertoond onder de titel Het Zoete Leven. Marcello Rubini laat zich in deze klassieker meeslepen door het zoete leven van de 'beau monde'.

BEDRIJVIGHEID Dat zoete leven wordt al een aantal jaar in Soest-Zuid 'gevierd" en is zeker niet alleen voor de 'beau monde'. De pioniers van het festival zijn de ondernemers van restaurant Sabrosa en Wijnhandel-Slijterij Brouwer en zij hebben de doelstelling om een evenement te realiseren waar jong en oud zich vermaakt. Het festival, nu georganiseerd door Winkeliersvereniging Soest-Zuid, wordt al jaren druk bezocht. Het succes inspireerde om het evenement dit jaar flink op te schalen. Winkeliers gaan ook meedoen met het evenement. Dat betekent volop bedrijvigheid tijdens La Dolce Vita.

Op zondag 16 september gaat om 12.00 uur de braderie van start. Diverse kraampjes van de winkeliers op de Soesterbergsestraat en Plein van Zuid bieden een keur aan diverse leuke artikelen. Een aantal winkels opent dan ook hun deuren.

RUIM BAAN De Soesterbergestraat is gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent ruim baan voor festivalgangers die kunnen genieten van een uitgebreid aanbod aan food en drinks van de plaatselijke horeca-, drank- en levensmiddelenondernemers. Terwijl vader en moeder zich vermaken bij de kraampjes met mooie spullen, lekkere gerechtjes of verrassende dranken kunnen de kinderen zich uitleven op een springkussen en worden zij ook met andere verrassende activiteiten vermaakt. Ondertussen is er muziek van DJ The Ripper en DJ Thijs Prinsen.

GIRO 2009 De ondernemers uit Soest-Zuid verheugen zich op het evenement. Een van hen herinnert zich de doortocht van de Giro in het voorjaar van 2009. ,,Het wielerpeloton denderde toen door de straten van Soest. Nadat de wielrenners het dorp hadden verlaten speelde zich een massaal feest af op de straten en de pleinen van het winkelcentrum. Die sfeer willen wij graag weer realiseren tijdens La Dolce Vita. In winkelcentrum Soest-Zuid willen we vooral leuke dingen doen en een beetje reuring veroorzaken. Wij willen het leukste winkelcentrum van Soest worden en…misschien zijn wij dat al."

FIETS Omdat op zondag 16 september een deel van de rijbaan van den Soesterbergsestraat is afgesloten voor (gemotoriseerd) verkeer wordt geadviseerd om vooral met de fiets of wandelend naar het winkelcentrum in Soest-Zuid te komen. Met de auto is La Dolce Vita slecht te bereiken.

HELE GEZIN La Dolce Vita: een dagje uit voor het gehele gezin met een gezellige braderie, met allerlei leuke koopjes, met standhouders die hun mooiste waren hebben uitgestald; voldoende vermaak voor de kinderen en volwassenen met gezellige muziek, lekker eten en drinken en leuke kinderattracties. Het festival start om 12:00 uur en de winkels blijven tot 17:00 uur open, het foodfestival is tot 20:00 uur geopend.

advertentie
advertentie