Schilderen is een van de activiteiten die Idea te bieden heeft. Het complete pakket wordt zaterdag gepresenteerd.
Schilderen is een van de activiteiten die Idea te bieden heeft. Het complete pakket wordt zaterdag gepresenteerd. Idea Kunstencentrum

Volop sfeer proeven bij Idea

30 augustus 2018 om 18:30 lokaal

SOEST Tijdens de Open Dag op zaterdag 1 september in Idea kan iedereen vanaf 10.00 uur kennismaken met de docenten en genieten van veel gratis activiteiten. Voorbeelden: meedoen aan een theaterworkshop, dansen, een kunstwerk maken en een circusact uitproberen. Voor peuters, kinderen, jongeren en volwassenen is er van alles te doen.

Wethouder Liesa van Aalst-Veldman en Nermina Kundic zijn aanwezig om de nieuwe lokalen van de Volksuniversiteit feestelijk te openen en om het eenjarig bestaan van Taalhuis Soest te vieren.

Alle deuren van Ide kunstencentrum, bibliotheek en theater gaan wagenwijd open. Zo zijn er workshops Peuterdans, Breakdance, Kunstlab, Circusspel, Mini yogales, Programmeren met Scratc er zijn theaterworkshops De waanzinnige boomhut en Big Data, een Demoles Ebru, schilderen en nog veel meer. Cursisten Edelsmeden en Boetseren en Keramiek laten zien wat zij in de lessen maakten en zijn zelf ook aan het werk. Wie een cursus bij het Kunstencentrum of bij de Volksuniversiteit wil volgen heeft in het nieuwe jaar weer volop keuze uit nieuwe en bekende cursussen.

BIBLIOTHEEK In de bibliotheek is de Eerste Hulp Bij Bibliotheekvragen. Wie een vraag heeft, krijgt een recept op maat. Kleintjes kunnen luisteren naar het voorleesverhaal Ssst! De tijger slaapt en de oudere kinderen kunnen speuren naar bekende boekenhelden door het hele gebouw. Wie van computers houdt kan aan de slag met de Robokids workshop. Literatuurliefhebbers kunnen zich met elkaar meten in de literatuurquiz en de leesliefhebbers die tijdens de Open Dag een Standaardabonnement of een Plusabonnement op de bibliotheek nemen, krijgen 10,00 euro korting.

THEATER Theater Idea heeft weer een prachtig programma in het nieuwe seizoen. Tijdens de programmapresentatie, Binnenkort in Theater Idea krijgt iedereen alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen met fragmenten uit een aantal voorstellingen.

Het complete programma staat op www.ideacultuur.nl. Idea belooft een bruisende dag aan de Willaertstraat 49 vol activiteiten.

advertentie
advertentie