Afbeelding
Eempers

Rijen dik voor vliegtuigshow

25 augustus 2018 om 12:45 lokaal

SOESTERBERG De parkeerplaatsen van het Nationaal Militair Museum stroomden zaterdagmorgen al vroeg vol met bezoekers aan de Soesterberg Luchtvaartdagen. Zij wilden, zonder al te veel publiek, zo mooi mogelijke foto's en filmopnamen maken van de vliegtuigen waarvan de meeste speciaal voor deze gelegenheid buiten waren opgesteld. Die kans hebben ze waarschijnlijk niet gekregen want bij elk van de toestellen, zowel de oude Blériot als de supersonische F-4 Phantom, stonden de mensen rijen dik.

Jan van Steendelaar

Het was duidelijk dat er iets te doen was bij het museum. Op de toegangswegen vanuit Utrecht en Amersfoort ontstonden lange files waar verkeersregelaars zo snel mogelijk een eind aan probeerden te maken. Bij aankomst op de Far East langs de Van Weerden Poelmanweg werden de bezoekers met pendelbussen naar het museumterrein gebracht waar de toestellen stonden opgesteld. Een aantal ervan was voor deze gelegenheid uit het museum gehaald.

Het was niet zo druk als in voorgaande edities van de Open Luchtvaartdag die ooit op Soesterberg werden gehouden en het zou drukker zijn geweest als de luchtshow door had mogen gaan, maar de belangstelling was toch wel zo groot dat het voor de fotograferende en filmende bezoeker moeilijk was om de beelden te schieten die ze wilden. Alleen met geduld was dat mogelijk en dat kon de echte vliegtuigliefhebber opbrengen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie