Afbeelding
Stichting ELZIS

ELZIS opent nieuw café: Doodgewoon

25 augustus 2018 om 06:09 lokaal

SOEST Op donderdag 13 september opent in Soest voor de eerste keer Café Doodgewoon, een ontmoetingsplek voor mensen met een korte levensverwachting, hun naasten, mantelzorgers en zorgverleners.

Johan van Beek

Het is een initiatief van Stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg In Soest), een samenwerkingsverband van alle eerste lijn zorgverleners in Soest. Tijdens de eerste bijeenkomst op 13 september wordt het onderwerp palliatieve zorg toegelicht. Als genezing niet meer mogelijk is, wat kan dan nog wel? Eigenlijk is dat vaak meer dan betrokkenen denken, stelt ELZIS.

BESPREEKBAAR Café Doodgewoon wil bespreekbaar maken wat palliatieve zorg precies inhoudt. Naast het geven van praktische en theoretische informatie biedt Café Doodgewoon de gelegenheid aan lotgenoten, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgverleners om met elkaar in gesprek te gaan. Ook kunnen er vragen worden gesteld.

LAAGDREMPELIGHEID ELZIS wil graag zoveel mogelijk mensen met een beperkte levensverwachting bereiken, evenals hun naasten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en medewerkers in de Thuiszorg. Het idee van een café benadrukt volgens de initiatiefnemers de laagdrempeligheid.

GRATIS Het eerste Café Doodgewoon is op donderdag 13 september in de kantine van VVZ'49 aan de Eemweg. De deur gaat om 15.00 uur open, het programma is van 15.30 tot uiterlijk 17.00 uur. De toegang is gratis, evenals het eerste kopje koffie of thee.

Aanmelden kan via www.elzis.nl, maar belangstellenden uit de doelgroep kunnen ook onaangekondigd langskomen. Het is de bedoeling dat er in 2019 meer bijeenkomsten worden gehouden.

INFORMATIE Meer informatie is te vinden op de website van ELZIS. Mensen wier interesse is gewekt, kunnen voor meer informatie eveneens terecht bij hun huisarts, fysiotherapeut of thuiszorgorganisatie.

Behalve het bieden van informatie en het uitwisselen van ervaringen wil ELZIS vooral ook dat de ontmoetingen in een ongedwongen sfeer plaatsvinden.

advertentie
advertentie