Afbeelding
Archieffoto - ZHZActueel.nl

Onveilig gevoel na schoten op woning

23 augustus 2018 om 07:00 lokaal

SOEST De schoten uit een luchtbuks op de achtertuin van een woning aan de Zonnedauw hebben ook bij bewoonster Patricia Figelet een gevoel van onveiligheid gegeven.

Hans Veltmeijer

Zij wil daarnaast een paar zaken recht zetten. Het politie-onderzoek ligt wegens te weinig aanknopingspunten voorlopig stil. De bewoners van het huis aan de Zonnedauw in de wijk Overhees waar op zaterdagavond 11 augustus op werd geschoten hebben een dag later twee luchtbukskogels in de achtertuin gevonden.

BEWOOND Het huis wordt bewoond door Patricia Figelet en haar twee zonen van 20 en 21 jaar, benadrukt de bewoonster, en niet sinds twee jaar door twee broers van 17 en 21 jaar alleen, zoals deze krant uit de mond van een buurtbewoonster optekende vorige week.,,Ik woon hier gewoon met mijn twee zonen en ben alleen veel weg voor mijn werk", zegt Figelet.

VAN STREEK Zij was zaterdag 11 augustus niet huis toen 's avond rond half elf schoten werden gelost. Haar zoon belde de politie die twee kogelgaten in de achterruit van de woning noteerde. Het politie-onderzoek direct daarna leverde geen aanwijzingen naar daders op. Een buurtbewoonster was danig van streek en vertelde haar verhaal aan de Soester Courant. Zij stelt al twee jaar onder ernstige overlast van de betreffende woning te leven en uit naam van de buurt te spreken.

GEEN ONRUST Patricia Figelet toont zich verbaasd over die uitspraken. ,,Er is nooit overlast geweest. Er heeft ook nog niemand bij ons geklaagd. Als er klachten zijn hoor ik dat graag, want ik wil geen onrust in de buurt", aldus de vrouw.

Dat er op haar huis is geschoten vindt Patricia Figelet bijzonder vreemd. Zij kan het niet plaatsen en heeft geen idee wie er achter zit(ten). Zij hoopt dat er snel duidelijkheid komt over wie verantwoordelijk is. ,,Want ook ik voel mij nu niet meer veilig hier." Eerder had ook de buurtbewoonster al verteld zich na de schoten onveilig te voelen rond haar woning.

Nadat een van haar zonen de kogels vond op zondag heeft Patricia Figelet de politie daarvan op de hoogte gesteld. De twee kogeltjes liggen nog op de plaats delict. Een woordvoerster van de politie zegt dat 'de forensische recherche blijkbaar de afweging heeft gemaakt om de kogeltjes niet te onderzoeken'. Wel is er een buurtonderzoek geweest waarbij omwonenden lieten weten 'weinig overlast' van de woning aan de Zonnedauw te ondervinden.

WIJKAGENT ,,En wanneer er wel iets is, lossen de bewoners het graag zelf onderling op, vertelden ze", aldus de politiewoordvoerster. Mochten buurtbewoners toch overlast ervaren dan adviseert zij om dit te melden bij de wijkagent of de woningverhuurder. De buurtbewoonster gaf vorige week nog te kennen dat ze - ondanks verschillende pogingen - niet naar de wijkagent werd doorverbonden. Wat betreft het schietincident aan de Zonnedauw heeft de politie te weinig aanknopingspunten voor een vervolgonderzoek.

REACTIES Op de Facebook-pagina van de Soester Courant kwamen de nodige reacties los naar aanleiding van het bericht over de schoten op de woning. De aard van de reacties is overigens uiteenlopend. Zo klaagt Ed Glas dat 'er al zeker twee jaar jongerenoverlast is in de wijk en er effectief niets gebeurt'. Ook al hebben politie en boa's volgens hem hun handen vol aan de overlast.

WATERPISTOOL Een andere Soester, Thomas Kolbrink, relativeerde in een reactie het incident wat gekscherend: ,,Moet kunnen, beetje kattenkwaad." En: ,,Een luchtbuks? Dat staat in deze wijk gelijk aan een waterpistool."

advertentie
advertentie