De als huiskamer ingerichte familiekamer biedt alle rust voor samenzijn en afscheid in Uitvaartcentrum De Engenhof
De als huiskamer ingerichte familiekamer biedt alle rust voor samenzijn en afscheid in Uitvaartcentrum De Engenhof Uitvaartonderneming Smorenburg

Familiekamers in De Engenhof na overname door Uitvaartonderneming Smorenburg

24 februari 2021 om 12:30 Advertorial_1

SOEST In januari 2019 ging voor Jos en Lisette Otten, de eigenaren van Uitvaartonderneming Smorenburg, een wens in vervulling. Met de overname van uitvaartcentrum De Engenhof aan de Albert Cuyplaan, kregen zij een eigen locatie. Onlangs is De Engenhof ingrijpend verbouwd.

,,Het is altijd ons streven geweest om nabestaanden te kunnen ontvangen in een huiselijke en warme omgeving”, vertelt Jos Otten. ,,Met De Engenhof hebben wij onze diensten voor deze regio verder uitgebreid. Onze ondersteuning, ontvangst en verzorging in één gebouw zorgt voor rust. Onlangs is de verbouwing, gedaan door Bouwbedrijf Bart Baars, voltooid. Met twee familiekamers, verzorgingsruimte, afscheidsruimte en aula is De Engenhof huiselijker en warmer geworden.”

HUISELIJK De familiekamers hebben de sfeer van een huiskamer. De familie krijgt twee ‘tags’ die tussen 9 en 21 uur toegang geven tot de familiekamer. Dit geeft volgens Jos veel vrijheid in de dagen van afscheid nemen. ,,We hebben getracht om een huiselijke sfeer te creëren door een zitje, koffie- en theefaciliteiten, mogelijkheid tot afspelen van eigen muziek. Desgewenst kan de ruimte gevuld worden met persoonlijke zaken zoals foto’s en bloemen.”

ANKOS EN ANGAR De namen van beide kamers verwijzen naar de aloude historie van de Eng vertelt Lisette: ,,Wij hebben de kamers de namen Ankos en Angar gegeven. Dit zijn de respectievelijke Griekse en Oudhoogduitse benamingen voor Eng, dat omgeploegd grasland betekent.”

Jos benadrukt dat de familiekamers niet bedoeld zijn voor een condoleancebijeenkomst. ,,Het gebruik van de familiekamer is om de nabestaanden uitgebreid de gelegenheid te geven om afscheid te nemen van hun dierbare. In onze aula hebben wij alle faciliteiten voor een condoleancebijeenkomst waar de sfeer eveneens huiselijk is, met een bar en een loungebank waar de familie de belangstellenden kan ontvangen.”

VERZORGING In de Engenhof is na de verbouwing een professionele verzorgingsruimte gekomen. Hier wordt de laatste zorg aan de overledene gegeven. Jos: ,,Het gebeurt regelmatig dat familie dit, als teken van respect en afscheid, samen met ons wil doen. Het is fijn dat wij daar nu uitgebreide mogelijkheden voor hebben. Het kan een afscheid zo veel persoonlijker maken en het helpt in de rouwverwerking.”

De Engenhof biedt dus diverse mogelijkheden voor de organisatie van de uitvaart, de verzorging, de opbaring, het afscheid en de condoleancebijeenkomst. Lisette: ,,Daarnaast hebben wij de ruimte om een herdenkingsbijeenkomst te houden waarbij maximaal vijftig personen aanwezig kunnen zijn. Het bezoeken van condoleancebijeenkomsten of afscheidsdiensten is momenteel helaas beperkt toegankelijk. Wij gaan altijd, samen met de nabestaanden, op zoek naar alternatieven zoals gespreide condoleance in het uitvaartcentrum, livestreaming van de plechtigheid, online condoleanceregister, de afscheidsbloem en het maken van erehagen.”

Ondanks dat De Engenhof een onderdeel is van Uitvaartverzorging Smorenburg, is het mogelijk dat een collegaonderneming gebruik kan maken van de faciliteiten van het uitvaartcentrum. In coronatijd is een open dag helaas niet mogelijk.

Voor geïnteresseerden is het mogelijk om op afspraak De Engenhof te bekijken en/of informatie te krijgen. Contact via 035-6013086 of info@smorenburguitvaart.nl..

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie