Bert en Maria Blokhuis: ,,Onze haring is populair en wordt bijzonder gewaardeerd, ook landelijk.”
Bert en Maria Blokhuis: ,,Onze haring is populair en wordt bijzonder gewaardeerd, ook landelijk.” Blokhuis

Vrijdag elke week Visdag bij Bert Blokhuis

3 oktober 2018 om 10:26 Advertorial_1

SOEST Vis is gezond, vis is lekker. Dus een maaltje banket uit de zilte zee is een advies waarbij de dokter ook goedkeurend knikt. Bert en Maria Blokhuis van de gelijknamige vishandel staan met hun viskraam elke vrijdag bij de Boni in Soest. Bert en Maria weten alles over de lekkerste vis en kunnen daar smakelijk over vertellen.

Peter Beijer

Bert en Maria Blokhuis, afkomstig uit het vissersdorp Spakenburg, zijn al tien jaar de vertrouwde gezichten wanneer zij elke vrijdag met hun viskraam op de Parallelweg bij de supermarkt staan. Bert: ,,Wij zijn bezig met een grotere verkoopwagen. In januari moet deze af zijn. Met een grotere frituur en meer barkcapaciteit kunnen we onze trouwe klandizie nog meer aanbieden."

FISH De vier medewerkers van de viskraam lopen er keurig netjes bij in fraaie kleding met het logo FISH. Maria: ,,Met twee collega-bedrijven vormen wij de samenwerkingsorganisatie FISH. Met FISH introduceren wij gezamenlijke aanbiedingen en creëren wij een mooie uitstraling met logo en bedrijfskleding. Bovendien versterken we elkaar met onze vakkennis."

HARINGTEST Bert: ,,Wij verkopen diverse soorten vis in allerlei variaties. Onze haring is populair en wordt bijzonder gewaardeerd, ook landelijk." Tijdens de Nationale Haringtest die deze zomer werd gehouden, bereikte de zilte lekkernij van Bert en Maria de finale. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) zochten met de eerste editie van de Nationale Haringtest naar de lekkerste Hollandse Nieuwe. Consumenten werden actief betrokken bij de zoektocht. In de eerste ronde kregen wij gemiddeld een 9.58 van de consument.

HARING Maria: ,,Natuurlijk waren wij blij met die score. Een mooie aanvulling op de AD-haringtest van drie jaar geleden toen wij een rapportcijfer 8 in de krant kregen. Haring is een moeilijk product dat vakmanschap vereist. Op het moment dat de haring ontdooit begint het rijpproces. De haring moet zo vers mogelijk bereid worden. Daarom verkopen wij in onze kraam de haring vers van het mes. Dan is die het lekkerst. Dat proeven en waarderen onze klanten."

GEZOND Een blik in de kar van Bert en Maria is genoeg om trek in een visje te krijgen. Veel gebakken vis, diverse ovenschotels en zelfs vissoep liggen of staan klaar voor de visliefhebbers. Vis is lekker en ook erg gezond, vertelt Bert. ,,In vis zoals zalm, haring, makreel, paling, sardines en heilbot zitten veel visvetzuren. Die verlagen de bloeddruk en hebben een positief effect op hart- en vaatziekten. Minimaal een keer per week een visje naar binnen laten glijden is dus hartstikke gezond."

VERS VAN MES De viskraam van Bert en Maria Blokhuis heeft een uitgebreid assortiment. Aanbiedingen zijn er wekelijks en sommige acties komen om de drie à vier weken weer terug. ,,Wij bereiden en roken veel zelf. Bijvoorbeeld gerookte zalmbuikjes en wok- en ovenschotels. De Hollandse nieuwe haring snijden wij ook zelf. Vers van het mes, allemaal handwerk en geen machinale producten."

LEVERANCIERS,,Wij hebben een aantal vaste leveranciers, zoals Arie Hoek uit Katwijk, Muys Seafood, Fishpartners en Jacob van Jan. Wij hebben al jarenlang een goede relatie met deze professionals. Elke dag rijden wij een rondje om de inkopen te doen. Dankzij deze leveranciers kunnen wij de versheid van onze producten garanderen."

Vishandel Bert Blokhuis staat elke vrijdag in de Parallelweg. Meer info: Facebookpagina: Fish Bert Blokhuis

advertentie
advertentie