Bewegen met Reuma

26 januari 2023 om 11:55 Activiteiten Deel je nieuws

Openbare bijeenkomst in De Leuning over ‘Bewegen met Reuma’ 

Misschien bent u ook het nieuwe jaar begonnen met het goede voornemen om meer te gaan bewegen?  Bewegen moet, maar hoe doe je dat als je chronisch ziek bent ? Wat kun je doen als bewegen je vaak al te veel moeite kost om de dag door te komen, laat staan om de moed op te brengen om je aan te sluiten bij een beweeggroep of sportactiviteit ?  

Marcel Nowee, praktijkeigenaar en fysiotherapeut van Functionele Training Baarn (FTB) legt ons uit waarom bewegen toch noodzakelijk is ondanks een handicap of chronische ziekte. 

Na een korte Pauze spelen we samen een spelletje ‘Koersbal’ Een spel waarbij iedereen mee kan doen. Herbert Frissen en vrijwilligers van de Koersbal vereniging leggen ons eerst het spel uit. 

De Reuma Patiënten Vereniging Baarn, Soest en omstreken (RPV) nodigt u van harte uit om maandag 30 januari aanwezig te zijn in De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Iedereen is van harte welkom. 

Deze nuttige en leuke middag is gratis toegankelijk incl. koffie en thee bij binnenkomst en een drankje in de pauze. 

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit.

Aanvang 14.00 uur, inloop met koffie / thee vanaf 13.45 uur. 

- 14.00 uur: Welkom door de voorzitter van de RPV

- 14.05 uur – ca.14.40 uur: Marcel Nowee (FTB) geeft een presentatie over ‘bewegen met reuma’ en gaat met u in gesprek. Welke mogelijkheden zijn er / wat is goed om te doen en wat kun je beter laten ? 

-  ca. 14.45 uur: pauze met drankje. De vloer wordt ondertussen klaar gemaakt voor koersbal. 2 lange matten worden uitgerold. 

- 15.00 uur: uitleg over het spel Koersbal door Herbert Frissen en 3 vrijwilligers.  Aansluitend het spel spelen. 

Ca. 16.00 uur Sluiting door de secretaris van de RPV, Roel Thomas.

U hoeft zich niet op te geven, voor vragen en inlichtingen kunt u contact opnemen met de voorzitter van de vereniging Anneke Maarleveld-Krommendijk tel. 035 5416416

advertentie
advertentie