Steun Soesterbergse praktijken voor actie voor behoud huisartsenzorg

27 jun, 21:54 Zorg Eempers
Huisartsen en medewerkers van de praktijk Van Beukering-Krabbe steunen de landelijke actie voor bestendige zorg.
Huisartsen en medewerkers van de praktijk Van Beukering-Krabbe steunen de landelijke actie voor bestendige zorg.

SOESTERBERG Huisartsen die niet vervangen kunnen worden als ze ziek zijn of met pensioen willen gaan, want die invallers of opvolgers zijn er niet. Dat is één van de grote zorgen die bij huisartsen leven. Ze staan bovendien onder grote druk: een groot deel van de zorg die in het ziekenhuis wordt gestart, wordt ongevraagd ‘over de schutting gegooid’ naar de  huisartsen. ,,Maar dat is geen oplossing voor bestendige zorg nu en in de toekomst,” zegt huisarts S.J.  van Beukering. 

Door Jan van Steendelaar

Deze substitutie zorgt voor meer druk op het vak van de huisarts. Dat gaat op den duur ten koste van de kwaliteit van de zorg dichtbij de patiënten thuis. Samen met collega Krabbe sympathiseert Van Beukering daarom met de landelijke actieweek waarin aandacht wordt gevraagd voor de dreigende verdwijning van d..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.