Fysiotherapiepraktijk FTB brengt mensen in beweging.
Fysiotherapiepraktijk FTB brengt mensen in beweging. Eigen foto

Marcel Nowee van FTB: ‘Fysiotherapie is maatwerk’

31 mei 2023 om 14:00 Zakelijk

SOEST/BAARN Fysiotherapiepraktijk FTB is ontstaan in 1997 als een sport- en bewegingspraktijk met enkele fitness-apparaten in een kleine ruimte. Later is de fysiotherapie en oefentherapie erbij gekomen. In de periode 1997-2000 stond het bekend als Fysio Sport Baarn. Na de verhuizing naar de Plataanlaan kreeg het de naam FTB (Functionele Training Baarn). Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot FTB, Centrum voor Fysiotherapie & Training, een multidisciplinair gezondheidscentrum met 20 medewerkers.

Praktijkhouder en oprichter Marcel Nowee: ,,Omdat ons revalidatie- en bewegingsaanbod inmiddels veel breder is dan ‘Functionele Training’, hebben we de naam veranderd.”

HOLISTISCHE MENSVISIE EN MAATWERK

Marcel: ,,Bij FTB werken we vanuit een holistische mensvisie. We richten ons niet alleen op één aspect van gezondheid, maar zoeken naar de samenhang in de behandeling van lichamelijke problemen. Fysiotherapie is maatwerk, en dat proberen we zo goed mogelijk te bieden. We streven naar passende oplossingen voor individuele gezondheidsdoelstellingen.”

NIET ALLEEN VAKMANNEN

,,Hoewel dit artikel voor het magazine ‘Vakmannen’ is en wij met Mark, Jeroen, Peter, Camiel, Tjerk, Steve, Guus en ikzelf gespecialiseerde vakmannen in dienst hebben, gaat het mij vooral om het team. Ons team bestaat uit nog meer vakvrouwen die niet onbenoemd mogen blijven. Samen staan we achter de visie van FTB. We geloven dat lichamelijke beweging, sport en training het herstelvermogen van mensen verbeteren en helpen om op oudere leeftijd goed te blijven functioneren.”

,,We verlenen onze diensten in onze praktijk in de Schoolstraat, maar ook aan verschillende verzorgingstehuizen zoals Amaris, Bloemendael en Zorgresidentie Holland, evenals aan verzorgingstehuizen in Leusden. Daarnaast werken we nauw samen met het Zorgpension in Baarn. We geven Vitalo bewegingscoachingslessen voor ouderen, wat van groot belang is, niet alleen voor hun fysieke gesteldheid, maar ook voor het sociale contact.”

GESPECIALISEERDE ZORG

,,Als fysiotherapeut word je algemeen opgeleid. Daarna is een specialisatie mogelijk. Bij FTB hebben veel therapeuten liefde voor een bepaald aandachtsgebied. Zo is FTB bijvoorbeeld gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Parkinson en oncologische problematiek. En naast de zorg voor sportblessures zijn geriatrische zorg, schouderklachten en duizeligheidsklachten duidelijke speerpunten. Daarvoor zijn we ook lid van de diverse netwerken. Jeroen als osteopaat en Peter als gespecialiseerd voetentrainer zijn mooie voorbeelden van vakmensen die hun passie hebben gevonden en dagelijks toepassen.”

EXTENDED SCOPE SPECIALIST

,,Sinds begin dit jaar werkt er bij FTB ook een Extended Scope Specialist (ESS). Dit zijn fysiotherapeuten die zijn opgeleid op masterniveau en daarnaast een aanvullende medische opleiding hebben gevolgd op het gebied van Extended Scope. Het is de toekomst dat deze specialisten meer bevoegdheden krijgen op het gebied van onderzoek en behandelmogelijkheden van het bewegingsapparaat bij bijvoorbeeld huisartsen. Ze kunnen patiënten o.a. dan gericht doorverwijzen naar de tweede lijn. Op deze manier dragen wij bij aan een meer ‘zinvolle, zuinige en snellere’ zorg.”

ALLES VOOR HARDLOPEN EN WANDELEN

FTB heeft de krachten gebundeld met Run2Day Hilversum en Running Experts opgericht, een gespecialiseerd hardloopcentrum. ,,Dat hebben wij gedaan om onze klanten de beste hardloopervaring te bieden. Samen kunnen we een breed scala aan disciplines rondom hardlopen en wandelen aanbieden. Denk hierbij aan krachttraining, sportfysiotherapie, sportmedische keuringen, sportmassage en voeding. Deze samenwerking stelt ons in staat om een gedisciplineerde aanpak te hanteren en onze klanten de best mogelijke begeleiding te bieden.”

FTB Centrum voor Fysiotherapie & Training
Schoolstraat 53c, 3742 CD Baarn
www.ftbbaarn.nl 
035-5435983 e-mailadres info@ftbbaarn.nl

advertentie
advertentie