De vakvrouwen van Uitvaartverzorging A. van Pijpen. Vanaf links: Melissa Blauwendraat,
Annelies van Pijpen, Patricia Kramer, Yolanda Blok, Anneke den Hartog, Nynke de Vries-Bax, Denise
van Barneveld.
De vakvrouwen van Uitvaartverzorging A. van Pijpen. Vanaf links: Melissa Blauwendraat, Annelies van Pijpen, Patricia Kramer, Yolanda Blok, Anneke den Hartog, Nynke de Vries-Bax, Denise van Barneveld. Uitvaartverzorging A van Pijpen

Vakvrouwen met 100 jaar ervaring bij Uitvaartverzorging A. van Pijpen

17 mei 2023 om 13:30 Zakelijk

SOEST/BAARN Nadat de zeven vakvrouwen van Uitvaartverzorging A. van Pijpen voor de fotograaf hebben geposeerd vertellen ze aan de verslaggever dat zij met elkaar precies honderd jaar ervaring meenemen. Dat zegt genoeg over deskundigheid en loyaliteit. Een eeuw ervaring betekent ook dat de vakvrouwen van Van Pijpen juist die kwaliteiten en empathische karaktereigenschappen hebben die onmisbaar zijn in de uitvaartbranche.

,,Wij hebben een team met vertrouwde en nieuwe gezichten”, vertelt Annelies van Pijpen, de tweede generatie, van deze bekende Baarnse onderneming.

Ons gesprek vindt plaats in ‘De Ark’ aan de Reigerstraat 17 in Baarn, waar nabestaanden en andere gasten afscheid kunnen nemen in familiekamer en aula. Daarnaast is het uitvaartcentrum voorzien van een professionele verzorgingsruimte. Alle voorzieningen zijn onder één dak zoals ook het printen van de rouw- en bedankkaarten.

INTENS EN EMOTIONEEL

Een van de uitvaartverzorgers is Anneke den Hartog. Zij viert haar koperen jubileum bij Van Pijpen. ,,Dit is een dankbaar en mooi vak. Een overlijden van een naaste is verdrietig. Met ons kleine team, waarbij iedereen snel en efficiënt contact met elkaar heeft, kunnen wij op persoonlijke en laagdrempelige wijze een uitvaart verzorgen. Het is een voorrecht dat wij er mogen zijn om nabestaanden te begeleiden in een voor hen zo intense en emotionele periode.”

Nynke de Vries-Bax doet de laatste verzorging van de overledene en zij onderschrijft de woorden van collega Anneke. ,,Het is fijn dat wij met ons vakmanschap troost en geborgenheid kunnen bieden. Het verzorgen, opbaren en overbrengen van mensen die net overleden zijn is mijn werk, wat ik met veel liefde en toewijding doe. In de eerste momenten na een overlijden zijn wij de mensen waar de bedroefde familie steun zoekt. Dat is een taak waar wij bewust van zijn.”

JONGSTE AANWINST

Denise van Barneveld is een van de jongste aanwinsten van het team van Van Pijpen. ,,Ik heb altijd al een passie gehad voor regelen, organiseren en zorgen. Voordat ik op 1 januari van dit jaar bij dit geweldige team gestart ben heb ik in de logistiek gewerkt. Dat ik ooit uitvaartverzorger zou worden wist ik eigenlijk al op jonge leeftijd toen dit vak uit een beroepskeuzetest kwam. Ik heb inmiddels al een aantal uitvaarten verzorgd. Het is fijn om ondersteunend te zijn. Door in gesprek te gaan met de familie kunnen wij voorstellen doen voor een waardig en passend afscheid.”

Annelies: ,,Het is prettig dat wij met Denise de jongere generatie in ons midden hebben. Zij weet de weg te vinden in de social media en geeft ons daar advies over. We hebben zo met elkaar een sterk team met ieder haar kwaliteiten. Zo zijn daar de stille krachten achter de schermen zoals Patricia Kramer op kantoor en Yolanda Blok als gastvrouw bij condoleances en als uitvaartassistente.”

DERDE GENERATIE

Melissa Blauwendraat is de dochter van Annelies en zij is onder meer verantwoordelijk voor de administratie in het bedrijf. ,,Ik ben nu de derde generatie die in het familiebedrijf werkt, het is heel speciaal om dat, samen met mijn man te mogen doen. Wat ons bedrijf bijzonder maakt is dat onze persoonlijke dienstverlening verder gaat dan de uitvaart alleen.”

Uitvaartverzorging A. van Pijpen, Reigerstraat 17, Baarn | 035 541 4433 | avanpijpen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie