Afbeelding
Eigen foto

Clubmanager Auke al 20 jaar actief in het sportvak

3 april 2024 om 12:00 Zakelijk

SOEST/BAARN In ‘Vakmannen in Beeld’ staat Auke (35) centraal. Clubmanager bij LifeCity Baarn en al 20 jaar actief in het sportvak. Als Clubmanager stuurt hij het team aan en zorgt hij ervoor dat alles op rolletjes loopt, zodat iedereen kan genieten van de faciliteiten op de club.

Zijn liefde voor sport? Die begon al op jonge leeftijd. Van turnen tot voetbal, hockey, zeilen en zelfs een korte periode badminton. Auke: “Bewegen gaf mij altijd een goed gevoel, zelfvertrouwen en energie.” Op zijn 12e begon hij met krachttraining, geïnspireerd door Arnold Schwarzenegger, met wat push-ups en gewichten in zijn slaapkamer. Maar zijn passie voor coachen en trainen begon/ontstond pas echt op zijn 14e: “Mijn buurman was net gestopt met roken en wilde aan zijn conditie werken, dus ben ik samen met hem gaan hardlopen. Ook gaf ik op die leeftijd elke zomer (6 weken) zeilles in Loosdrecht.”

PASSIE

Regelmatiger te vinden in de sportschoolRond zijn 15e begon Auke zich naast het hockeyen meer te richten op fitness. Dankzij de familie Leenders, waaronder Jesse-Bo (eigenaar LifeCity), kwam hij bij terecht bij de sportschool ‘Millenium Sports’ in Hoevelaken. “Naast het hockeyveld waren Jesse-Bo en ik regelmatig te vinden in deze sportschool. Hier ontstond onze connectie.”

Dé motivatietip? Een sportmaatje!

Na een korte juridische opleiding volgde Auke zijn hart en koos hij voor het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS). De perfecte stap om zijn passie voor sport en coaching verder te ontwikkelen. Zijn stage bij twee sportclubs in Almere, waaronder één van de familie Leenders, opende deuren voor hem. Want niet lang daarna werd hem een belangrijke vraag gesteld door de familie Leenders: “Ze vroegen mij in 2008 of ik onderdeel wilde zijn van een nieuw concept: LifeCity Amersfoort. Toen deze club opende, kon ik daar mijn vervolgstage vanuit het CIOS voortzetten. Dit beviel zo ontzettend goed dat ik fulltime aan de slag ben gegaan”, vertelt Auke enthousiast.
Van Amersfoort en Baarn, tot Amsterdam en Australië.

VAN BAARN TOT DE WERELDZEEËN 

En zo vervolgde Auke zijn avontuur in de sportwereld:

  • 2011: Auke hielp mee met de start van LifeCity Baarn
  • 2013: Zette ook LifeCity in Amersfoort-Noord op de kaart
  • 2015: Weer werkzaam in Baarn
  • 2016: Amsterdamse avonturen als Clubmanager van OosterGym
  • 2017: Down Under, van crew op zeilboten tot sportieve avonturen
  • Eind 2019: Terug in Amersfoort, waar het allemaal begon
  • Begin 2020: Weer als Clubmanager bij LifeCity in Baarn aan de slag, tot op heden.

Wat zijn werk zo leuk maakt? “Het contact met leden en collega’s, het geven van trainingen, en de waardering die ik krijg vanuit leden en collega’s”, vertelt Auke. Ben je nog op zoek naar motivatie om te sporten? Auke heeft dé tip! “Een sportmaatje! Dat is echt de beste motivatie. Samen sporten, elkaar motiveren en successen delen. Op onze website deel ik nog 2 redenen waarom een sportmaatje de beste motivatie is www.lifecity.nl/nieuws-baarn.

Life City
De Geerenweg 13
3741 RP Baarn
035-5412674
www.lifecity.nl 

advertentie
advertentie