Afbeelding
Pixabay

Gemeente Soest pakt wateroverlast bij de Eigendomweg aan

18 november 2020 om 18:10 Verkeer en vervoer

SOEST Om de kans op wateroverlast bij de Eigendomweg in Soest te verminderen wordt een extra regenwaterriool aangelegd. Daarnaast wordt het riool dat onder het trottoir ligt verwijderd en wordt er een groter riool teruggeplaatst in de rijbaan. De werkzaamheden starten maandag 1 maart 2021 en zijn voor de zomervakantie klaar.

Via het regenwaterriool zakt regenwater weg in de grond. Mocht het regenwaterriool vol zijn, dan is deze verbonden met het regenwaterriool in de Nieuweweg. Deze stort het over naar de vijver aan de overkant van de Koningsweg.

WEGAFSLUITING Tijdens de werkzaamheden wordt de kruising Nieuweweg-Eigendomweg voor al het verkeer geheel afgesloten van maandag 1 maart tot en met vrijdag 19 maart 2021. Voor de bus, het autoverkeer en de fietsers wordt een omleiding ingesteld. Vanaf de Koningsweg en de Dalweg wordt voor het autoverkeer een omleiding ingesteld. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Parklaan.

Na de aanleg van de riolen komt er geen asfalt terug. De rijbaan wordt voorzien van nieuwe betonklinkers met aan beide zijden een fietsstrook. De kruising Weegbreestraat-Eigendomweg wordt voorzien van een plateau.

advertentie
advertentie