(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). CDA Veenendaal

Acht extra verkeersdrempels tegen hardrijders na klachten

Verkeer en vervoer

SOEST Normaal plaatst de gemeente naar eigen zeggen alleen drempels in combinatie met groot onderhoud van wegen. Maar op verzoek van bewoners legt de gemeente nu acht drempels eerder aan.

Op de volgende wegen wordt dit jaar een drempel aangelegd; Koninginnelaan, Rademakerstraat, Schoutenkampweg, Van der Weydenstraat, Varenstraat (twee drempels), Weegbreestraat en Wilhelminalaan.

Wethouder Nermina Kundic: ,,Bewoners geven regelmatig aan dat er in hun straat te hard wordt gereden. Als gemeente nemen we normaal alleen snelheidsremmende maatregelen, zoals drempels, als de weg aan groot onderhoud toe is. Op die manier wordt werk met werk gecombineerd. Groot onderhoud laat vaak lang op zich wachten, wat voor frustraties zorgt bij bewoners. Om toch iets te kunnen doen aan meldingen op het gebied van snelheid hebben we nu een budget beschikbaar gesteld waaruit de aanleg van een aantal drempels worden betaald. Deze aanpak is erop gericht om hard rijden en daarmee ongevallen te voorkomen. We treffen maatregelen waar de risico’s op hard rijden groot zijn.”

VOORWAARDEN Niet alle wegen komen in aanmerking voor extra drempels. Het hele jaar door worden meldingen over te hard rijden verzameld. Zo’n melding wordt toegevoegd aan een lijst als de locatie aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet de weg in een 30 kilometer-per-uur-gebied liggen en lang en recht zijn. De wegen waar het hardst wordt gereden komen als eerste aan de beurt voor een drempel, en dit moeten wegen zijn die de komende jaren niet op de planning voor groot onderhoud staan.

advertentie
advertentie