Afbeelding
pixabay

Riolering in de Boerenstreek en De Grachten wordt gereinigd

22 september 2020 om 12:14 Verkeer en vervoer

SOEST Het rioolstelsel in de wijk Boerenstreek en op het bedrijventerrein De Grachten worden in oktober en november gereinigd, meldt de gemeente. Het riool wordt gereinigd en nagekeken op gebreken en eventuele obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer tot eind november. 

Het bedrijf ‘MJ Oomen’ reinigt en inspecteert de komende periode in opdracht van de gemeente Soest een gedeelte van het ondergrondse (hoofd) rioolstelsel in Soest. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. De vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, staan namelijk midden op straat. De verblijftijd boven de put is echter kort van duur, circa 10 tot 20 minuten.

Meestal merken inwoners weinig tot niets van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kan iedereen toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen wat water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan.

advertentie
advertentie