Kerstboom, Kerstman, religieus feest?
Kerstboom, Kerstman, religieus feest? Pixabay

Zincafé: ontstaan en betekenis van kerst

4 december 2023 om 12:15 Religie

SOEST Cadeautjes, versierde kerstbomen, verlichting, gezellig samenzijn, eten en drinken met familie en vrienden. Dat allemaal is waar veel mensen direct aan denken als kerst ter sprake komt. Maar wat is kerst eigenlijk precies? Hoe is het ontstaan en wat is de betekenis ervan?

Voor Christenen ligt dat anders dan mensen die niet gelovig zijn. Voor Christenen is kerst een religieus feest, voor anderen vooral één van gezelligheid. Dominee Gerrit Olsman gaat het er op donderdag 7 december over hebben in de Binnenhof, de ontmoetingsruimte van De Open Hof aan de Veenbesstraat 2.

KERSTMAN

Hoe is kerst ontstaan, wat vieren we nu eigenlijk met kerst en wat heeft de Kerstman hiermee te maken? Gerrit Olsman zal in zijn lezing meer inzicht geven over het ontstaan van kerst, wat er precies gevierd wordt en wat de betekenis van kerst is. ,,Kerst is een belangrijk feest dat jaarlijks gevierd wordt over heel de wereld op 25 december.”

ONTMOETEN

Vanaf 19.30 uur is er donderdag 7 december koffie en thee. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunnen de bezoekers met elkaar in gesprek gaan. Na afloop van de bijeenkomst is er in De Binnenhof de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie