Mauricio Meneses laat het bewijs zien van zijn ontmoeting met paus Franciscus in Rome.
Mauricio Meneses laat het bewijs zien van zijn ontmoeting met paus Franciscus in Rome. Christine Schut

Populaire priester Maurico Meneses verlaat Martha en Mariaparochie

Religie

SOEST ,,Het is een heftige tijd. Ik sta voor een mooie nieuwe uitdaging, maar afscheid nemen is moeilijk. Dit is de parochie van mijn eerste doop- en huwelijksvieringen, ik ben hier als persoon en priester gegroeid.” Parochievicaris Jesús Mauricio Meneses Santiago (38) is met ingang van 1 februari 2023 door de bisschop van Utrecht benoemd als pastoor van de H. Titus Brandsmaparochie in Wageningen en omstreken.

Door Christine Schut

Mauricio Meneses neemt na 5,5 jaar afscheid van de Martha en Mariaparochie waartoe de HH Petrus en Pauluskerk aan het Kerkplein in Soest en de Caroluskerk aan de Rademakerstraat in Soesterberg behoren. Daarnaast is Meneses parochievicaris, vroeger kapelaan genoemd, van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.

Het gesprek vindt plaats in de pastorie van de kerk in Soest, waar Meneses nog tot 1 maart woont omdat zijn nieuwe woonruimte in Wageningen nog moet worden opgeknapt. Het is behaaglijk warm. ,,Ik probeer hier Colombiaanse temperaturen te creëren”, lacht de priester, verwijzend naar zijn geboorteland.

In de Soester Courant van woensdag 25 januari een paginagroot interview met de populaire pastoor.

Hilariteit alom tijdens de ontmoeting met de paus.
Selfie met de paus.
advertentie
advertentie