Afbeelding
Foto: Freepik

Graafwerkzaamheden uitvoeren zonder gedoe

29 november 2023 om 20:33 Partnercontent

Graafwerkzaamheden spelen vaak een belangrijke rol bij de aanleg en het onderhoud van infrastructurele projecten, zoals gasleidingen, waterleidingen, elektriciteitskabels en rioleringen. Om deze werkzaamheden veilig en zonder incidenten uit te voeren, is het maken van KLIC-meldingen een noodzakelijke stap. In dit artikel bespreken we in welke situaties je KLIC-meldingen moet maken, wat je daaruit haalt, welke kennis je nodig hebt en waarom dit proces van vitaal belang is voor het succes van bouw- en onderhoudsprojecten.

In welke situaties moet je KLIC-Meldingen maken?
Je moet een KLIC-melding maken in de volgende situaties:

  • Bouwprojecten: bij de planning van bouwprojecten waarbij grond moet worden gegraven, zoals de bouw van huizen, wegen, bruggen of utiliteitsvoorzieningen.
  • Onderhoudswerkzaamheden: voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan bestaande infrastructuur, zoals gasleidingen, waterleidingen of elektriciteitskabels.
  • Grondverzet: bij grootschalige grondverzetwerkzaamheden, zoals het uitgraven van funderingen of het aanleggen van nieuwe wegen.

Wat haal je uit KLIC-Meldingen?
Het maken van KLIC-meldingen levert waardevolle informatie op, waaronder de exacte locatie van kabels, leidingen en andere nutsvoorzieningen. Daarnaast krijg je ook informatie over de diepte waarop deze kabels en leidingen zich bevinden, zodat je een duidelijk en driedimensionaal beeld hebt van wat je tegen kan komen wanneer je gaat graven. Zo kan je schade tijdens de graafwerkzaamheden voorkomen, omdat je precies weet welke plekken je moet vermijden.

Het gebruik van de KLIC-App voor gemak
Om het leven van professionals en graafbedrijven nog eenvoudiger te maken, is er de KLIC-app. Deze handige app stelt gebruikers in staat om snel en efficiënt KLIC-meldingen te maken en de benodigde informatie te raadplegen. Met de app kunnen ze de locatie markeren en belangrijke gegevens opvragen, alles binnen handbereik van hun smartphone of tablet. De KLIC-app bespaart niet alleen tijd, maar minimaliseert ook administratieve rompslomp, waardoor het maken van meldingen en het uitvoeren van graafwerkzaamheden nog soepeler verloopt.

Waarom is dit proces belangrijk?
Het maken van KLIC-meldingen is van vitaal belang omdat het bijdraagt aan de veiligheid van graafwerkzaamheden en de bescherming van bestaande infrastructuur. Het voorkomt ongevallen, vermindert de kosten van reparaties en minimaliseert de verstoring van nutsvoorzieningen voor de gemeenschap. Het gebruik van de KLIC-app maakt dit proces niet alleen efficiënter, maar ook gebruiksvriendelijker, waardoor professionals de benodigde informatie snel kunnen verkrijgen en effectief kunnen handelen.

Kortom, KLIC-meldingen zijn een belangrijk onderdeel van verantwoordelijk graafwerk en dragen bij aan de veiligheid en efficiëntie van bouw- en onderhoudsprojecten. Het naleven van dit proces helpt schade te voorkomen en zorgt voor een soepele uitvoering van infrastructuurwerkzaamheden, met de handige KLIC-app als waardevolle bondgenoot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie