Afbeelding
Foto Pexels

De impact van assistants en secretaresses

13 maart 2023 om 12:42 Partnercontent

Assistants en secretaresses spelen een belangrijke rol binnen organisaties. Zij ondersteunen het management, zorgen ervoor dat het kantoor soepel draait en zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten. Het vinden van de juiste Assistant of secretaresse is dan ook cruciaal voor bedrijven. Recruitmentbureaus die zich specifiek richten op deze doelgroep kunnen hierbij een grote impact hebben.

Een van deze recruitmentbureaus is 2Assistu, gevestigd in Amsterdam. Dit bureau is gespecialiseerd in het bemiddelen van Interim Personal Assistants (PA’s) en secretaresses voor verschillende bedrijven. Zij weten als geen ander wat er komt kijken bij het vinden van de juiste Assistant of secretaresse voor een organisatie. 

Allereerst hebben deze recruiters een groot netwerk binnen de beroepsgroep van Assistants en secretaresses. Zij weten waar zij naar moeten zoeken en welke kwaliteiten belangrijk zijn voor de functie. Dit maakt het voor bedrijven makkelijker om de juiste kandidaat te vinden. Bovendien voeren recruiters vaak grondige screeningen uit, waardoor de kandidaten die zij voorstellen, voldoen aan de eisen van de functie.

Daarnaast bespaart het inschakelen van een recruitmentbureau veel tijd voor bedrijven. Zij hoeven niet zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten en kunnen zich richten op hun core business. De recruiter neemt al het werk uit handen en zorgt voor een selectie van kandidaten die zo goed mogelijk aansluiten bij de vacature.

Bij 2Assistu gaat dit nog een stapje verder. Naast het selecteren van de juiste kandidaten, bieden zij ook ondersteuning tijdens het selectieproces. Zo helpen zij bijvoorbeeld bij het opstellen van de vacaturetekst en geven zij advies over het sollicitatiegesprek. Dit vergroot de kans op een succesvolle match tussen de kandidaat en het bedrijf. Op zoek naar een Interim Personal Assistant in Amsterdam? Neem dan een kijkje op hun website: www.2assistu.nl.

Het werken met een recruitmentbureau heeft dus vele voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar een assistant of secretaresse. Maar ook voor PA’s en secretaresses kan een recruitmentbureau een grote impact hebben. Recruiters kunnen de juiste kansen bieden aan PA’s en secretaresses die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Zij zijn op de hoogte van de markt en weten welke functies beschikbaar zijn. Dit kan voor kandidaten een groot voordeel zijn, omdat zij zo sneller een passende functie kunnen vinden.

Tot slot is het voor kandidaten ook fijn om te weten dat ze door een recruitmentbureau worden begeleid tijdens het hele sollicitatieproces. Recruiters nemen de tijd om samen met de kandidaat te kijken naar hun wensen en behoeften. Hierdoor kan de kandidaat met een gerust gevoel het sollicitatietraject ingaan.

Deel dit artikel via:
advertentie