Afbeelding

Dé drie trucs van welvarende ondernemers

23 augustus 2022 om 14:08 Partnercontent

Wanneer we weer eens een bericht lezen over miljonairs of zelfs miljardairs dan vragen we ons stiekem toch wel af; hoe dóen ze dat? Naast de geluksvogels die een loterij hebben gewonnen of veel geld hebben geërfd, ligt er bij velen een zakelijk succes aan ten grondslag. Maar hoe doen deze mensen dat toch? Wij zullen niet ontkennen dat er ook een dosis geluk en talent bij komt kijken. Toch zijn er ook trucjes die wij af kunnen kijken van de rijken. Welke dat zijn? Wij verklappen ze jou. 

  1. Financiële intelligentie

Waar iemand ook een bedrijf in heeft, het succes valt of staat met financiële kennis en intelligentie. Wanneer jij heel goed bent in je professie, maar van de financiële kant van ondernemen totaal niets begrijpt dan is de kans op succes niet zo groot. Écht grote bedrijven hebben hier natuurlijk financiële experts in dienst of huren deze in, maar je kunt ook zelf hier al aardige stappen in zetten. Door het gebruik van de juiste boekhoudprogrammas kom je al een heel eind. Dit biedt jou namelijk inzicht in je inkomsten en uitgaven. Door een goed boekhoud programma te gebruiken kun je ook dingen als bonnetjes, afschrijfposten en facturen in een paar klikken opslaan. Kortom, overzicht is de basis van financieel succes.

  1. Weet wat je niet kan

Weten wat je zelf kunt is heel belangrijk, maar weten wat je juist níet kan is minstens zo belangrijk. Hiervoor kun je namelijk mensen inhuren. Sommige ondernemers blijven namelijk te lang doorgaan met de zaken waar ze zelf geen talent voor hebben. Superzonde, want tijd is geld. Als ondernemer nog meer dan wanneer je in loondienst bent. Ga dus vooral níet zelf schoonmaken als je in dezelfde tijd meer geld kunt verdienen. Maar ook zaken als marketing en communicatie. Ben je er niet goed in? Schakel iemand in. Ieder zijn talent!

  1. Netwerk

Dit punt haakt aan op bovenstaande. Want het is niet aan te raden voor alle zaken waar jij minder goed in bent direct de eerste de beste te bellen. Het vinden van goede mensen is lastig, daarom is een sterk netwerk zo belangrijk. Wanneer jij op zoek bent naar een creatieve accountant, vraag dan vooral aan andere (succesvolle!) ondernemers wie zij gebruiken. Beter goed gejat dan slecht gevonden is hierbij zeer belangrijk. Een sterk netwerk is dus heel belangrijk.

Kortom, het ligt er natuurlijk heel erg aan in welke branche je actief bent wat daarvoor specifiek nodig is om echt succesvol te worden. Toch zijn er een aantal overeenkomstige trucs te ontdekken waar het gaat om écht succesvolle ondernemers. Neem bovenstaande tips ter harte en dan komt het ook met jou wel goed!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie