Afbeelding
Photo by Emilio Garcia on Unsplash

Verlies Sparta mentale oppepper voor FC Utrecht

Partnercontent

De liefhebbers van de Utrechtse club moeten beamen dat de afgelopen speelrondes niet zo goed waren voor FC Utrecht. Er was vaak sprake van matig voetbal en maar al te vaak moesten ze punten inleveren. Zelfs aan minder grote clubs. Dat zorgde niet alleen voor meer wantrouwen vanuit de fans, maar ook voor minder zelfvertrouwen van de ploeg. En dat was duidelijk te merken in het spel.

Gelukkig lijkt er weer een beetje licht aan het einde van de tunnel te glooien. Na een aantal matige duels hebben ze Sparta namelijk weten te verslaan. Sinds 28 november was het FC Utrecht niet meer gelukt om te winnen. Nu wist de team eindelijk knap een streep door die datum te zetten en won het tegen Sparta Rotterdam met 0-3. Deze wedstrijd kan misschien zelfs wel de mentale oppepper zijn die FC Utrecht nodig heeft.

René Hake heeft nog altijd het volste vertrouwen

Ondanks dat FC Utrecht al bijna 2 maanden geen wedstrijd meer op zijn naam kon schrijven, betekent dit niet dat trainer René Hake de moed al had laten zakken. Integendeel zelfs. Hij geloofde nog steeds dat het team sterk genoeg was om hoger te eindigen in de Eredivisie. Maar dan moest hier natuurlijk wel wat aan getrokken worden. Bovendien stelde hij dat het verlies tegen Ajax ook geen mentale tegenvaller had mogen zijn. Ajax is beduidend sterker en Utrecht had zich best kranig weten te houden. Hoewel de overwinningen nu een tijdje zijn uitgebleven, verwacht de trainer dat de komende periode een periode van overwinningen gaat worden.

Dit blijkt ook uit cijfers van de huidige bookmakers. Ook de kenners die nog wel eens een wedje willen plaatsen, denken dat de kans groot is dat FC Utrecht de komende wedstrijden wat overwinningen zal hebben. Zeker als we kijken naar het komende voetbalschema. De komende wedstrijden: Cambuur en Heracles Almelo zullen namelijk ook goed te doen zijn voor Utrecht. Hopelijk kunnen de supporters de komende tijd dan ook genieten van een aantal mooie overwinningen.

Het moet wel een periode van winst worden

Maar, zo beseft ook Hake, dit brengt ook wel de nodige verwachtingen met zich mee. Juist door de komende wedstrijden die op papier te winnen moeten zijn door Utrecht, moeten zij ook laten zien dat ze het aan kunnen. Net zoals tegen Sparta. Als zij dit opnieuw niet doen, dan kan dit het tij wel eens laten keren. Het vertrouwen doen laten wegebben. Dat geldt niet alleen voor de achterban en de spelers, maar ook voor de directie. Wat dat betreft was het duel met Sparta dan ook enorm belangrijk. Deze liet zien dat de ploeg nog daadwerkelijk mooi spel kon leveren.

Hieruit bleek echter wel dat FC Utrecht zich wel ‘makkelijk spel’ heeft aangeleerd sinds de laatste wedstrijden. Zo leek het erop alsof ze vooral onderhoudend aan het voetballen waren na die allereerste goal. Gelukkig kwam hier na de eerste helft verandering in en werd het potje na de rust eindelijk goed uitgespeeld. Het was hierdoor een fijn potje om te zien waar Utrecht toe in staat is en om wat meer vertrouwen te wekken.

FC Utrecht staat momenteel gepositioneerd als zevende in de Eredivisie. 

advertentie