Van doneerbak naar voerbak. Voor ieder dier Dierendag.
Van doneerbak naar voerbak. Voor ieder dier Dierendag. Partij voor de Dieren Soest

‘Voor ieder dier Dierendag’- inzamelingsactie voor huisdieren van Voedselbankklanten

29 september 2022 om 09:42 Overig Deel je nieuws

In samenwerking met Voedselbank Soest/Soesterberg en drie dierenspeciaalzaken is de werkgroep Partij voor de Dieren Soest een inzamelingsactie gestart voor diervoeding. Met deze actie vraagt de werkgroep aandacht voor de huisdieren van Voedselbankklanten. 

In Soest is er helaas (nog) geen Dierenvoedselbank, zoals bijvoorbeeld in Utrecht. Goede en vooral ook voldoende voeding is belangrijk voor het welzijn van dieren. Dierenartskosten kunnen daarmee voorkomen worden. En niemand wil natuurlijk afstand moeten doen van een geliefd huisdier vanwege tijdelijke omstandigheden.

Daarom staat er bij De Discus, de Welkoop en Dierenwarenhuis De Hoofdstad tot Dierendag een doneerbak in de winkel. Klanten die in deze winkels komen voor hun eigen huisdier, kunnen er meteen iets van diervoeding kopen voor een Voedselbank-dier en dit in de doneerbak doen. Het gaat om honden-, katten- en vogelvoer.

Op dinsdag 4 oktober verzorgen de vrijwilligers van de Voedselbank voor de uitgifte. Zo is het voor ieder dier Dierendag.

De werkgroep Partij voor de Dieren Soest hoopt dat de Dierendagactie bijdraagt aan het begin van structurele voedselhulp aan deze groep huisdieren. Momenteel betreft het in Soest en Soesterberg 15 katten, 10 honden en 5 vogels. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie