Live flamenco-muziek en intussen heel hard spinnen samen. Gisteren in Soest.
Live flamenco-muziek en intussen heel hard spinnen samen. Gisteren in Soest. Jaap van den Broek

Warm fietsdorp in aanloop naar de Vuelta

Overig

SOEST De Vuelta in Soest komt steeds dichterbij en de opwarmende activiteiten gaan door. Gisteren was er in Overhees van alles te doen op fietsgebied. Kunstenhuis Idea, de gemeente Soest en SportUtrecht maakten het middagprogramma van initiatiefnemer Ronald Hennekes mogelijk. Het doel: mensen meer laten bewegen.

Door Hans Veltmeijer

De lokale wielervereniging Tempo bood weer welkome vrijwillige ondersteuning, en clubvoorzitter Jan de Groot deed zelf mee aan de activiteiten. Het was warm, erg warm, en toch kwamen er Soesters, jong en oud, naar het fietsdorpje achter Idea aan de Willaertstraat. 

SLOWBIKEN Wethouder Liesa van Aalst opende de middag en stapte zelf ook op de fiets. Zij hoopt vooral dat een groot evenement als de Vuelta, en de activiteiten eromheen, mensen aanzet tot bewegen. Dat kan door zo snel mogelijk te fietsen, maar een wedstrijdje slowbiken is wat haar betreft net zo goed. Dat laatste kon deze middag ook. Haar dochter Famke wijdde de mobiele BMX-baan in. Bij het spinnen later op de middag vloeiden de nodige zweetdruppels. De groep diehards werd geïnspireerd door live muziek van flamenco-muzikanten. 

Meer hierover in de Soester Courant van 17 augustus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie