Afbeelding
GGD regio Utrecht

GGDrU opent informatiepunt in Soest

Overig

SOEST Op donderdag 4 augustus zal de GGD regio Utrecht (GGDrU) een informatiepunt openen aan de Van Weedestraat 61A. Inwoners kunnen hier informatie halen en vragen stellen over gezondheid. 

,,Op onze test- en vaccinatielocaties krijgen we steeds meer vragen over andere onderwerpen rondom gezondheid dan corona, zoals bijvoorbeeld gezonde leefstijl”, zo laat de GGDrU weten. ,,Dat was voor ons een reden om te starten met de pilot Informatiepunten: fysieke locaties waar inwoners in de buurt, zonder afspraak, terecht kunnen met hun vragen over gezondheid zoals vaccinaties, voeding, bewegen, gezond op reis en opvoeden en opgroeien.”

Om 11.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden met een feestelijk programma. Lokale organisaties Stichting Welzijn Ouderen Soest en maatschappelijk werk WELZIN zijn aanwezig en vertellen meer over hun activiteiten. Zoals begeleiding bij bewegen, hulp bij indeling van het dagelijkse leven, cursussen weerbaarheid en advies bij opvoeding. Ook is er een leefstijlcoach die informatie geeft over gezonde voeding en bezoekers uitnodigt om mee te doen aan het suikerbordspel (raden hoeveel suiker er in frisdranken zit).

advertentie
advertentie