Per putdeksel heeft het reinigingsbedrijf tien tot twintig minuten werk.
Per putdeksel heeft het reinigingsbedrijf tien tot twintig minuten werk. pixabay

Rioolstelstel ‘t Hart in Soest in februari gereinigd en nagekeken

Overig

SOEST In februari wordt het rioolstelsel in de wijk ’t Hart gereinigd. Het riool wordt ook nagekeken op gebreken, eventuele obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer tot eind maart.

In opdracht van de gemeente Soest reinigt en inspecteert de firma MJ Oomen een gedeelte van het ondergrondse (hoofd) rioolstelsel in Soest. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. De vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, staan namelijk midden op straat. Dat kan niet anders, stellen gemeente en uitvoerder. De verblijftijd boven de put is ongeveer toen tot twintig minuten. 

Volgens de gemeente merken inwoners meestal weinig tot niets van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kan men toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen wat water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan.

Twee tips:

Laat bij geuroverlast even leidingwater door de wastafel, gootsteen of douchebak stromen.

  1. Houd ten tijde van de reiniging de deksel op de WC gesloten en zet iets zwaars op de deksel.

Voor meer informatie over deze rioolwerkzaamheden: firma MJ Oomen Moerdijk, tel. 0168 – 35 65 70.

advertentie