Afbeelding
Pixabay

Soesters buurtinitiatief maakt kans om ‘Beste project’ te worden

13 januari 2021 om 10:40 Overig

SOEST Vele buurtinitiatieven in de provincie Utrecht hebben zich dit jaar aangemeld voor ‘Kern met Pit’, een 40-jaar oud initiatief dat mensen uitdaagt om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het grote aantal aanmeldingen zijn er veertien projecten genomineerd om gekroond te worden tot het beste project, waaronder ‘De Sprookjestuin’ uit Soest. De winnaar krijgt 1500 euro voor het verder ontwikkelen van hun plannen.

‘De Sprookjestuin’ uit Soest heeft als doel kinderen te stimuleren om te lezen en kennis te laten maken met sprookjes. In de tuin staat verwondering centraal en wordt geprobeerd de zintuigen op diverse manieren te prikkelen. Andere projecten in de provincie zijn onder meer de aanleg van een natuurspeeltuin in Veenendaal en het omtoveren van het Kerkplein in Odijk in een groene omgeving. 

DIGITALE BIJEENKOMST Inwoners van de provincie kunnen stemmen op hun favoriete buurtproject tot en met 20 januari 2021. Internetstemmen van bewoners en de beoordeling van een vakjury bepalen ieder voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. De favoriet wordt tijdens de Kern met Pit bijeenkomst gekozen op zaterdag 23 januari. De prijsuitreiking kan digitaal gevolgd worden. Aanmelden daarvoor kan met een bericht naar kmp@knhm.nl.. Een uitnodiging volgt dan.

advertentie
advertentie