Soest gooit lotingsysteem sociale huurwoningen op de schop

17 december 2020 om 19:30 Overig Johan van Beek
Het toewijzingsbeleid voor sociale huurwoningen, zoals in Smitsveen, gaat veranderen als het aan burgemeester en wethouders ligt.
Het toewijzingsbeleid voor sociale huurwoningen, zoals in Smitsveen, gaat veranderen als het aan burgemeester en wethouders ligt.

SOEST Soest stapt af van het lotingsysteem voor sociale huurwoningen. Net als tot een jaar of twintig geleden wordt de lengte van de termijn dat een woningzoekende staat ingeschreven, voor het grootste deel weer bepalend in het toewijzingssysteem. Om de eigen inwoners wat meer kans te geven binnen de gemeente iets te vinden, krijgen zij drie jaar extra inschrijftijd achter hun naam.

Dat is wat het college van burgemeester en wethouders beoogt. De gemeenteraad moet in februari goedkeuring er aan geven. Soest wil met deze regeling een evenwichtige en rechtvaardige verdeling van sociale huurwoningen. Dat was overigens dezelfde reden waarom Soest rond de millenniumwisseling koos voor loting. Dat Soest nu toch weer terug wil naa..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.