Wat in New York kan, kan in Soest ook, vinden de mannen van BDAZ.
Wat in New York kan, kan in Soest ook, vinden de mannen van BDAZ. BDAZ

Soester skyline op zilverkleurige kerstbal van lokale brouwers

27 november 2020 om 06:45 Overig

SOEST De mannen van Brouwerij De Acht Zaligheden (BDAZ) hebben weer iets nieuws bedacht. Dit keer geen aanvulling op het Tjicki bierassortiment, maar een kerstbal met de Soester skyline.

De Petrus en Pauluskerk, De Windhond, de vliegtoren van Soesterberg, de ingang van de oude begraafplaats aan de Dalweg, Museum Soest en de Oude Kerk, omringd door de bomen van de duinen vormen de versiering op de zilverkleurige decoratie.

,,We kunnen nergens heen en dan gaan we het thuis toch wat gezelliger maken. We geven wat meer uit aan eten en lekker drinken in de komende periode, het liefst Tjicki bier natuurlijk”, zegt Vincent Spijker mede namens zijn collega-brouwers Marcel Doorduijn en Paul van Dam.

Voor de gezelligheid in huis wilden ze iets typisch Soesters hebben, leuk en betaalbaar. Tijdens een werkreis in New York kwam Spijker op het idee van de ‘Soester kerstbal’. ,,In bijna iedere winkel kon je een kerstbal kopen met de sky-line van New York. Tijdens een brouwsessie leek het ons een leuk idee om dit te realiseren voor Soest. Zo zijn wij met deze kerstbal gekomen”, aldus Spijker.

De Soester kerstbal is te bestellen bij de brouwerij: www.bdaz.nl en verkrijgbaar in enkele winkels in Soest.

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie