Feest op het schoolplein met de kinderen, het schoolteam en veel ouders vlak voor de officiële (her)opening door wethouder Karin Scholten.
Feest op het schoolplein met de kinderen, het schoolteam en veel ouders vlak voor de officiële (her)opening door wethouder Karin Scholten. Ronald Kersten

De Werveling in Soest na grote verbouwing officieel heropend

6 juni 2023 om 15:30 Onderwijs

SOEST Acht maanden duurde de ingrijpende verbouwing van De Werveling. Gedurende de werkzaamheden kregen de oudere groepen lange tijd les in het voormalige pand van de (opgeheven) Professor J. Waterinkschool. De rust is teruggekeerd in het uitgebreide en verduurzaamde schoolgebouw aan de Oude Utrechtseweg. Al was er dinsdag op het schoolplein veel feestelijke reuring vanwege de officiële (her)opening.

,,Ons gebouw is met circa 200 vierkante meter uitgebreid”, valt Sander Honingh met de deur in huis. De schoolleider benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de school gaat groeien in leerlingenaantal. Met ruim 300 kinderen is De Werveling de grootste basisschool. ,,We zijn nu wel iets ruimer in onze les- en werkplekken komen te zitten. We hebben er een speellokaal bij gekregen waar onze jongste leerlingen hun motoriek kunnen oefenen en waar bijvoorbeeld dans- en dramalessen kunnen plaatsvinden. Ook zijn er twee volledig nieuwe lokalen gebouwd.”

In de Soester Courant van woensdag 7 juni veel meer hierover, gekoppeld aan een soort van ‘Back to the future’.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie