Dalweggebied
Dalweggebied Gemeente Soest

Inwoners Soest kunnen meedenken over Dalweggebied

20 mei 2021 om 12:45 Nieuwbouw

SOEST Het Dalweggebied in Soest is volop in ontwikkeling. Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad de Gebiedsvisie Dalweg vast. Ideeën van inwoners zijn hierin meegenomen. Nu wordt de visie verder uitgewerkt. Inwoners kunnen daar tot begin juni weer over meedenken.

Het Dalweggebied is het gebied tussen de Beukenlaan, de Albert Cuyplaan, de Molenstraat en de Talmalaan. Er komt een nieuwe sporthal bij Sportboulevard De Engh en het oude politiebureau en Beukendal gaan weg. Daarnaast heeft Soest ook nieuwe woningen nodig. De gemeente wil daarom van het Dalweggebied een landschappelijke woon- en ontmoetingsgebied maken. Duurzaamheid staat hierin centraal. 

Inwoners van Soest en Soesterberg kunnen meedenken over verschillende thema’s van de gebiedsvisie. Deze thema’s zijn wonen, mobiliteit, parkeren, ontmoeten en duurzaamheid. Dit kan via het inwonerpanel tot 1 juni of op het platform ‘Denkmeeover’ tot 7 juni. Op deze website is te vinden hoe dit werkt. 

Na de participatie van de inwoners gaan de ideeën naar de raad. Daarna worden de plannen verder uitgewerkt. Eind van dit jaar hoopt de gemeente een beeldkwaliteitsplan te hebben en een stedenbouwkundig plan van eisen. Pas daarna wordt bepaald in welke fases wat gaat gebeuren. 

advertentie
advertentie