Wiebe Broekema, voorzitter van de Soester Energiecoöperatie.
Wiebe Broekema, voorzitter van de Soester Energiecoöperatie. Hans Veltmeijer

Soester Energiecoöperatie bereidt drie duurzaamheidsprojecten voor

9 januari 2022 om 10:45 Natuur en milieu

SOEST Soester Energie is vast van plan dit jaar door te pakken. De net opgerichte coöperatie wil samen met Soesters energie opwekken en besparen, en heeft daar drie concrete projecten voor, vertelt voorzitter Wiebe Broekema. Het is de volgende fase van het initiatief van Alienke Ramaker en Jessica Doorn. Vorig jaar startten zij met een werkgroep onder de vleugels van Energie Actief Soest.

Nu zijn ze twee van de vijf bestuursleden van de nieuwe coöperatie. De voorzitter is Wiebe Broekema. Hij voelde zich geroepen aan te sluiten nadat hem politieke plannen voor velden met zonnepanelen in de natuur ter ore kwamen. Dat gaat niet goed en moet anders kunnen, dacht hij.

De Soester Energiecoöperatie zet in op zonnepanelen op daken. Dat is ook een van de drie projecten die nu worden voorbereid. ,,We zoeken grote daken van scholen, bedrijven en instellingen”, aldus Broekema. Hij kan de namen nog net niet noemen, maar vertelt wel in een vergevorderd stadium te zijn met een school, een groot bedrijf en een sportvereniging. ,,De komende maanden verwachten we de contracten te tekenen. Dit gaat om een serieuze hoeveelheid, honderden panelen.”

In de Soester Courant van woensdag 12 januari vertelt Wiebe Broekema uitgebreid over de plannen van de Soester Energiecoöperatie.

Door Hans Veltmeijer

Hans Veltmeijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie