Gerjon Lagendijk met het WarmteTerugWinning-systeem voor de douche.
Gerjon Lagendijk met het WarmteTerugWinning-systeem voor de douche. Astrid van den Hoek

Soester woning uit 1924 aan Kerkpad duurzaam verbouwd

18 oktober 2021 om 19:30 Natuur en milieu

SOEST Gerjon Lagendijk postte op 27 maart van dit jaar zijn eerste vlog op zijn YouTube-kanaal ‘Gerjon gaat gasloos’. Sindsdien laat hij wekelijks uitgebreid zien hoe het gasloos maken van zijn woning uit 1924 aan het Kerkpad eraan toe gaat. Inmiddels nadert de opleveringsdatum van zijn duurzame woning.

Gerjon Lagendijk was niet zo bezig met duurzaamheid, zegt hij zelf. Minder vlees eten, niet constant nieuwe spullen kopen en kapotte spullen eerst proberen te repareren, dat soort dingen wel. Maar bij de zoektocht naar een ander huis, kreeg hij steeds meer interesse in gasloos wonen. ,,Ik woon nu nog met mijn vrouw en twee kleine kinderen in Utrecht. We zochten meer groen en meer ruimte en kwamen dit huis in Soest tegen. Het is uit 1924, dus er moest sowieso veel aan gebeuren. Dat leek me een goed moment om meteen helemaal gasloos te gaan, in lijn met de Nederlandse ambities om in 2050 een duurzaam en CO2-neutrale energievoorziening te hebben.” Ook speelde zijn verwachting mee, dat de gasprijs verder zal stijgen.

Maar: gaat het allemaal lukken? Eind dit jaar moet het gezin van Gerjon de woning in Utrecht verlaten. Hoe staat het er voor aan het Kerkpad? In de Soester Courant van woensdag 20 oktober vertelt hij het hele verhaal.

Door Astrid van den Hoek

advertentie
advertentie