Frans Davelaar.
Frans Davelaar. Peter Sabelis

Frans Davelaar nieuwe voorzitter Fonds voor Soest

Mensen

SOEST Frans Davelaar is de nieuwe voorzitter van goede doelen platform Fonds voor Soest. Hij volgt Stan Uyland op, die in 2018 het initiatief voor het fonds nam, en sinds die tijd ook voorzitter is. Uyland blijft betrokken bij Fonds voor Soest als bestuurslid.

Davelaar, directeur van boekhandel Van de Ven en Van de Ven For Office and More, is geen onbekende in Soest. ,,In onze mooie gemeente is het goed leven, maar helaas lang niet voor iedereen. Er is veel armoede onder ons, en veel mensen voelen zich eenzaam. Gelukkig zijn er veel goede burgerinitiatieven, en ook proberen gemeente en welzijnsorganisaties dit leed te verminderen. Ik denk dat we echt impact kunnen maken als we meer samenwerken. Als voorzitter van Fonds voor Soest zie ik samenwerking als de sleutel om (nog) meer mensen een goed leven te bieden in onze mooie gemeente.”

EENZAAMHEID Het fonds is een goede doelen platform en zamelt geld in bij particulieren, bedrijven en landelijke fondsen. Het zet zich in voor lokale initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooier, groener en socialer Soest en Soesterberg. De laatste jaren richt Fonds voor Soest zich op het bestrijden van eenzaamheid.

advertentie
advertentie