NMM-historicus in de race voor talentprijs

22 september 2022 om 07:23 Mensen Eempers
Afbeelding

SOESTERBERG Publiekshistoricus Tijmen Dokter van het Nationaal Militair Museum (NMM) is uit veertien aanmeldingen gekozen als finalist voor de Museumtalentprijs 2022. Hij kwam op 1 oktober in dienst bij het museum en heeft sindsdien meegewerkt aan verscheidene projecten. Hij heeft met name bijdragen geleverd aan de totstandkoming van de F-16-tentoonstelling, waaronder teksten, beeldregie, beeldredactie en research. 

Dokter is niet alleen opgeleid als historicus, maar ook als theatermaker. Hij heeft daardoor een unieke combinatie van enerzijds gedegen historische kennis en anderzijds een publieksgerichte instelling. In het museum heeft hij een plek voor zichzelf gecreëerd, als brug tussen de afdeling collectie en de afdeling publiek. Zijn enthousiasme voor m..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.