Gerrit van Rheenen als piloot van de Cessna 172 Skyhawk.
Gerrit van Rheenen als piloot van de Cessna 172 Skyhawk. Eigen foto

Gerrit van Rheenen sloeg vliegen boven Soesterberg niet af

16 augustus 2022 om 07:30 Mensen

SOESTERBERG Hij kent Soesterberg op z’n duimpje, maar alleen vanaf de grond. Vanuit de lucht het dorp zien was jarenlang een grote wens van Gerrit van Rheenen (79), geboren in de wijk Ons Belang. Zijn wens is uitgekomen dankzij het initiatief van vriendin Frieda Smits. Zij regelde de sponsoring die de Stichting Dreams4You in staat stelde een vlucht boven Soesterberg en omgeving te realiseren.

Door Jan van Steendelaar

Dreams4You maakt het mogelijk om iets groots te doen in het leven van ernstig zieke volwassenen. Zelf een keer piloot zijn was zo’n wens van Van Rheenen. Zover was het nog niet toen hij werd uitgenodigd door luitenant-kolonel Hans Goedings, die hij had leren kennen tijdens zijn bezoeken aan evenementen op de voormalige vliegbasis. Hij had als verrassing voor Van Rheenen een vlucht als passagier in een zweefvliegtuig geregeld. ,,Het was fantastisch,” zegt hij. ,,We hebben een half uur gevlogen, over Soest en Soesterberg.”

Het was niet de eerste verrassing die hij kreeg. Nadat bekend was dat hij ziek was, zeiden zijn zoons Gertjan en Remco: ,,Pa, je wordt in februari 80, we gaan leuke dingen doen.” Hij wist toen nog niet dat hij ook echt zou gaan vliegen, samen met zijn vrouw Margriet. ,,Op een gegeven moment zei de piloot: neem het maar even over. Wat een machtig moment.

In de Soester Courant van woensdag 17 augustus vertelt Gerrit van Rheenen er nog veel meer over.

Bezoek aan Oostenrijk, v.l.n.r. zoon Gertjan, oud-langlaufbondscoach Sidney Teeling met echtgenote Heleen, Gerrit en Margriet van Rheenen en zoon Remco.
De 'goudkluis’ van Nederland uit de lucht aan de rand van Soesterberg met erboven woonwagencentrum Beukbergen.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie